INGREDIENTAI (6 porcijoms)
100 g juodojo šokolado (naudojau 70 % kakavos);
2 v. š. riešutų sviesto;
1 vnt. nedidelio banano;
6 vnt. silikoninių formelių.
GAMINIMAS (25 MIN + ATVĖSINIMAS)
Bananą supjaustykite vienodo dydžio didesniais apskritimais. Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Imkite silikoninę formelę ir jos dugną bei kraštus patepkite tirpintu šokoladu (teptuku ar apliekite šaukšteliu). Tuomet ant šokolado sluoksnio dėkite banano griežinėlį, šaukštelį riešutų sviesto ir viršų padenkite tirpinto šokolado sluoksniu. Pakartokite tai su likusiomis formelėmis. Formeles įdėti į šaldiklį bent valandai ir ištraukti tik prieš valgant. Šie desertai skirti valgyti juos šaltus, todėl nepalikite kambario temperatūroje per ilgai, nes desertas subliukš.
Recepto autorius: https://mitybologija.lt