This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Raugintų ir šviežių kopūstų sriuba

2018-03-15
Share your recipe

INGREDIENTAI (6 porcijos)
Sultiniui:
500 g jautienos kaulų su mėsa;
1 vnt. svogūno;
1 vnt. saliero ( keli gabalėliai);
5 g. petražolių;
1 - 2 vnt. lauro lapelių;
4-5 vnt. pipirų žirneliai;
3 l vandens.

Sriubai :
0,5 l  raugintų kopūstų;
1/2 vnt. (pusė gūžės) nedidelio kopūsto;
1 vnt. svogūno;
5 g. krapų;
1 vnt. morka;
5-6 vnt. bulvės;
1 v.š. miltų;
1 v.š pomidorų pastos;
1/2 a.š. druskos pagal poreikius.

GAMINIMO BŪDAS (45 - 50 MIN)
Kaulus nuplauti šaltu vandeniu.Sudėti į puodą,užpilti šaltu vandeniu ir užvirinti.Skystį nupilti,kaulus nuplauti,puodą išplauti ir vėl sudėjus užkaisti.Po užvirimo sudėti stambiai pjaustytas pakepintas prieskonines  daržoves ir lėtai virti .Kai sultinyje mėsa išverda ir pasidaro minkšta ,patikriname įdūrę šakute: jei šakutė lengvai lenda į mėsą - mėsa išvirusi.Riebalus nugraibykite,bet ne visus.Geri riebalai sultiniui duoda malonesnį skonį.Pabaigoje dėkite druskos.Mėsą išgriebkite, o sultinį nukoškite.Kaulus pašalinkite ,o mėsą sudėkite atgal į sultinį. Raugintus kopūstus ,jei jie rūgštūs,reikia nuplauti.Šviežią kopūstą susmulkinkite ir ištrinkite druska.Dėkite į perkoštą sultinį su mėsa.Kopūstienė atrodys tirštoka,bet nesijaudinkite ,pavirus sukris. Pakepinkite svogūną,morką ,dėkite pakepintus miltus, pomidorų pastą ,išmaišykite ir dėkite į kopūstus.Pavirus dėkite bulves ir krapus.Virkite tol kol švieži kopūstai suminkštės ir bulvės išvirs.Druską naudokite pagal poreikius.
Šią sriubą valgome su grietine ir juoda duona.
Skanaus !!!

Recepto autorius: http://www.ritosreceptai.lt