INGREDIENTAI (4 porcijai)
4 vnt. didelių morkų;
1 vnt. svogūno;
100 g graikinių arba migdolų riešutų;
1 vnt. natūralaus sultinio kubelio;
2 stiklinių vandens;
1 stiklinės kokosų pieno;
1 v. š. alyvuogių aliejaus;
1/3 a.š. druskos, pipirų.
GAMINIMAS (1 VAL + PASIRUOŠIMAS)
Riešutus palaikyti bent valandą pamerktus vandenyje (galima ir per naktį). Morkas nulupti ir susmulkinti (kuo smulkėsnės, tuo greičiau išvirs). Svogūnus susmulkinti ir šiek tiek apkepti alyvuogių aliejuje, kol suminkštės. Į puodą sumesti morkas, svogūnus, vandenį, sultinio kubelį ir užvirti. Pavirti tol, kol morkos bus minkštos smeigiant į jas šakute (apie 20 min). Tuomet į sriubą suberti nusausintus riešutus ir supilti kokoso pieną, dar šiek tiek pavirti, kol sutirštės. Pabarstyti druska, pipirais ir sutrinti maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Pilti į lėkštes. Viršų galima paskaninti riešutais, kalendra ar kale kopūstais.
Recepto autorius: https://mitybologija.lt