This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Minkšti imbieriniai sausainiai

2018-12-14
Share your recipe

INGREDIENTAI

225 g minkšto sviesto
200 g cukraus (dėjau 100 g rudojo ir 100 g baltojo)
1 kiaušinio
340 g auksaspalvio sirupo (geriausiai tiktų melasa)
2 v.š. baltojo acto
630 g miltų
1,5 a.š. sodos
1/2 a.š. druskos
2 a.š. malto imbiero
1 a.š. cinamono
1 a.š. maltų gvazdikėlių

GAMINIMAS (60 min.)

1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinį, supilkite sirupą ir actą. Išmaišykite. Sudėkite miltus sumaišytus su soda, druska ir prieskoniais.
2. Išminkykite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą.
3. Išėmę iškočiokite tokio storio, kokio norite sausainių, spauskite ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
5. Atvėsintus sausainius puoškite glajumi (aš puošiau pirktiniais glajais).

PASTABOS

1. Originaliame recepte nurodoma naudoti melasą. Aš jos artimiausioje parduotuvėje neradau, o ieškoti neturėjau kada, todėl naudojau paprastą auksaspalvį sirupą. Manau, jį galima keisti ir medumi, bet man būtų gaila tiek medaus naudoti sausainiams.
2. Man labai įtartinai pasirodė actas sausainių tešlai… Bijojau, kad jausis skonis, bet nieko panašaus, todėl, jei ir jūs turite tokių baimių, vykite jas šalin.
3. Jei norite minkštų sausainių, tešlą kočiokite storiau – apie pusės cm, jei norite traškių – kočiokite ploniau (tuomet kepkite trumpiau – apie 7 min)

Virtuvė Žaliems