INGREDIENTAI
2 kiaušiniai
400 ml pieno
60 g šviežių mielių
5 v. šaukštelis cukraus
1 a. šaukštelis druskos
6 v. šaukštai aliejaus
800 g – 900 g miltų
Įdarui:
kelių v. š. cinamono
50-70 g. tirpinto sviesto
6 v. š. cukraus
kiaušinis aptepimui
GAMINIMAS (90 min)
1. Dubenyje mikseriu išplakame kiaušinius ir druską.
2. Kitame inde sutrina miele su cukrumi, leidžiame suputoti. Tuomet pilame šiltą pieną, aliejų ir gerai išplakame. Sumaišome abi mases ir perplakame.
3. Miltus po truputį beriame į tešlą, plakdami tešlos maišymui skirtais antgaliais. Beriame tol, kol eina maišyti mikseriu. Kai mikseris jau nebegali padėti, beriame likusius ir minkome rankomis.
4. Tešla lipnoka, neišsigąskite. Kai lieka apie 100 g. miltų, beriame ant stalo, verčiame tešlą ir baigiame minkyti.
5. Suformuojame rutulį ir dedame į stiklinį dubenį, pateptą aliejumi. Uždengiame lininiu rankšluosčiu ir dedame į šaldytuvą. Tešla pakyla maždaug per valandą, ar pusantros, tačiau galite palikti per naktį ir kitą dieną kepti bandeles.
6. Pakilus tešlai, pusę dedame ant miltuoto stalo ir kočiojame stačiakampį, maždaug pusės cm storio. Aptepame jį tirpintu sviestu, apibarstome cinamonu ir cukrumi. 7.Suvyniojame į ritinį. Supjaustome bandelėmis ir dedame į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi (jei silikominė – nereikia). Prieš tai ją reikia sutepti sviestu ir apbarstyti cinamonu bei cukrumi. Kuo daugiau, tuo skaniau.
8. Bandelių viršų aptepame kiaušinio plakiniubei taip pat apiberiame cukraus ir cinamono mišiniu.
9. Šauname į iki 180 laipsnių įkaitusią orkaitę ir kepame apie 30 minučių.
10. Valgome dar šiek tiek šiltas su pienu!