INGREDIENTAI (4 - 5 porcijos)
50 g. (sauja) džiovintų baravykų;
1 vnt. morka;
1 vnt. svogūnas;
5 vnt. bulvių;
250 g konservuotų burokėlių (puikiai tiks naminiai obuolių sultyse);
1/2 a.š. druskos;
2 vnt. lauro lapelių;
500 g jautienos faršo su prieskoniais.
GAMINIMO BŪDAS (30 MIN + GRYBŲ SULTINIO PARUOŠIMAS)
1.Grybų sultinys verdamas ir džiovintų baravykų arba kitokių miško grybų.Grybai užpilami šaltu vandeniu ir mirkomi 2-4 val.Vandens apie 2 l.Paskui grybai išimami,sunka paliekama nusistovėti,tada ji nupilama. Visos nuosėdos lieka dugne.Grybai sudedami atgal į sunką ir verdami ant mažos ugnies apie 1,5 val.Išvirti grybai išimami, ir supjaustomi. Sultinį galite perkošti.
2. Į verdantį sultinį dėkite nuvalytas ir supjaustytas bulves.
3. Iš paruošto faršo, drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukuliukus ir dėkite į puodą.
4.Pakepinkite sutarkuotą morką ir svogūną. Dėkite į sriubą. Dėkite druską ir lauro lapus .
5.Virkite 20-25 min ir į pabaigą dėkite žalumynus ir burokėlius su skysčiu.Aš į sriubą dedu krapų kotus.Juos virimo pabaigoje išgriebiu ir išmetu.Aromatas nerealus.Sudėjus burokėlius pavirkite 5 min. ir tiekite.Valgome su grietine arba be jos, pagal skonį.Ant viršaus pabarstykite smulkintų žalumynų.Prie sriubos mėgstame įvairias sriubines bandeles arba juodą duoną.
Skanaus!
Recepto autorius: http://www.ritosreceptai.lt/