Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Kaip pataisyti persūdytus patiekalus

2013-02-26
Paskelbk savo straipsnį

  1. Persūdžius sriubą galima įdėti šiek tiek cukraus (arba medaus), kad jis atsvertų sūrumą. Tačiau cukrų arba medų tokiu atveju reiktų naudoti labai atsargiai, dedant nedideliais kiekiais.Ypač patartina taisyti patiekalą cukrumi, jei patiekale dominuoja pomidorai.

  2. Persūdžius troškinį gali padėti bulvės! Reikia supjaustyti kelias žalias bulves griežinėliais ir įdėti jas į troškinį. Bulvės sugers druską ir kai taps permatomos jas galima išimti. Likęs troškinys turėtų būti nebe toks sūrus. Persūdžius verdamas daržoves taip pat jas galima pataisyti įdedant žalių bulvių.

  3. Jei gaminamą patiekalą galima praskiesti įpilkite papildomai vandens. Taip pat galima atskiesti apelsinų sultimis, alyvuogių aliejumi, nesūdytu sultiniu, pomidoru padažu ar sultimis arba pienu priklausomai nuo to kas gaminama.

  4. Jei įdėjote perdaug druskos, galima įpilti šiek tiek distiliuoto baltojo acto arba šaukstelį acto ir šaukstelį cukraus.

  5. Jei persūdėte sriubą ir turite laiko galite išvirti sriubos be druskos ir sumaišyti su persūdyta sriuba. Jei neturite tiek daug laiko galima tam panaudoti sriubą iš skardinės- sumaišyti ją su vandeniu ir praskiesti persūdytą sriubą.

  6. Persūdytą patiekalą galima pabandyti išgelbėti pridedant daugiau produktų- virtų makaronų, ryžių, daržovių ir pan.

  7. Įpilkite šiek tiek citrinos sulčių į nedaug persūdytą patiekalą. Pilti reikėtų nedideliais kiekiais nuolat patikrinant sūrumą.Citrinos sultys tinka ir jei persūdėte lengvesnį padažą (pvz. padažą salotoms).

  8. Įdėkite šiek tiek bulvių košės į troškinį. Bulvių košė jį patirštins, todėl galėsite įpilti dar šiek tiek vandens.

  9. Jei įdėjote perdaug druskos į prancūzišką padažą ar padažą kurio pagrindas sviestas, galima įpilti šiek tiek daugiau grietinėlės ar įdėti truputį rudojo cukraus.

  10. Jei padažo pagrindas pomidorų padažas reikėtų įdėti šiek tiek rudojo cukraus.

  11. Jei persūdytas patiekalas gali būti perplautas tą ir reikėtų pirmiausia pabandyti. Jei palikote mėsą sūriame marinate perilgam ar daržoves troškintas sūdytame vandenyje, tuomet gali padėti perplovimas šaltu vandeniu.

  12. Sūrų patiekalą taip pat galima pabandyti užmaskuoti padažu. Pavyzdžiui, persūrią vištienos krūtinėlę galima patiekti su saldžiu arba švelnaus skonio padažu. Jei padauginote druskos gaminant desertą, galima jį patiekti su plakta grietinėle ar uogų padažu.

Šaltinis: CranberryJam Food Blog
http://medejos.blogspot.com