Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Brangiausias pasaulyje desertas už 25000 dolerių (svetur)

2008-01-07
Paskelbk savo straipsnį

Dėl smarkiai atpigusio dolerio Niu Jorkas per metus nusileido iš dešimtos į penkioliktąją poziciją pasaulio brangiausių miestų reitingų lentelėje, bet šis miestas vis dar stebina savo kainomis. Čia parduodamas brangiausias pasaulyje desertas, o norintiems jo paragauti, teks smarkiai atverti piniginę – jis kainuoja 25 tūkstančius dolerių arba 58 750 litų. „Serendipity 3“ restoranas yra įsikūręs Niu Jorke. Kelis pastaruosius metus šio restorano meniu brangiausio deserto statutą sėkmingai išlaikė „Golden Opulence“, „Auksinė prabanga“ – ledų desertas už 1 tūkst. dolerių. Kaina išties nemaža, bet lapkričio 14 dieną net ir pasaulio rekordus sumušė naujas desertas, „Frrozen Haute Chocolate“ pavadinimu, kurio galima paragauti vos už 25 tūkst. dolerių. Šis desertas pateko į Gineso rekordų knygą ir pelnė brangiausio pasaulyje deserto statusą. Jis yra išties išskirtinis. Kaina atitinka kokybę. Jam gaminti naudojama aukščiausios kokybės ingredientai: kakavos rūšys iš viso pasaulio, valgomasis auksas ir brangiausių triufelių griežinėliai.

Šiam šedevrui pagaminti, Stephen Bruce, „Serendipity 3“ restorano savininkas, kooperavosi su juvelyru iš „Euphoria New York“.

Deserto gamybai naudojamos 28 kakavos rūšys, iš kurių 14 yra brangiausios ir egzotiškiausios pasaulyje. Į desertą įlieta 5 gramai, 23 karatų, valgomo aukso.

„Frrozen Haute Chocolate“ patiekiamas taurėje su valgomu auksu. Taurės pagrindas papuoštas 18 karatų aukso juosta, su 1 karato baltu deimantu.

Deserto viršus dekoruojamas plakta grietinėle, po to dedama dar daugiau valgomo aukso. Kulinarinį šedevrą užbaigia „La Madeleine Au Truffle“, iš Knipschildt Chocolatier, griežinėliai, kurių kilogramo kaina siekia apie 13,5 tūkstančio litų.

„Frrozen Haute Chocolate“ valgomas auksiniu šaukšteliu, kuris dekoruotas baltos ir šokoladinės spalvos deimantais. Šaukštelį irgi galima pasiimti namo.

Restorano savininkas komentavo, jog reikėjo daug laiko parinkti tinkamus ingredientus, derinti jų skonį. Bruce tvirtino, jog vien šaukštelio dizainui buvo sugaišta apie 3 mėnesius.

„Frrozen Haute Chocolate“, už 25 tūkst. dolerių, kaip ir pigesnį desertą „Golden Opulence“, už 1 tūkst. dolerių, reikia užsisakyti iš anksto. Nenuostabu, juk jį pagaminti ne taip paprasta.

Bruce tvirtino, jog desertu labiausiai susidomėjo europiečiai, kurie ruošiasi apsilankyti Niu Jorke. Jis tikina, jog nenustebtų, jei deserto nuspręstų paragauti ir Viduriniųjų Rytų princas arba kitas monarchas.

Elena Germanovič
Šaltinis: Reuters
Nuotrauka: dhadm.com
Meniu.lt informacija