Kaip praneša telegraph.co.uk. JAV mokslininkų komanda liežuvio skonio svogūnėliuose aptiko cheminių receptorių, kurie atpažįsta riebalų molekules. Be to, jie išsiaiškino, kad ne visų žmonių receptoriai, padedantys pajusti riebalus, yra vienodai jautrūs. Taigi, jei recptoriai nepakankamai jautriai reaguoja į riebalus, esame linkę rinktis riebesnį maistą. Mokslininkai tikisi, kad jų atradimą bus galima panaudoti padidinant žmonių jautrumą riebalams ir taip kovojant su nutukimu.
Ilgą laiką manyta, jog žmogus gali jausti tik keturis skonius, kol nebuvo "atrastas" penktasis - aštrumas, Rytų kultūrose nuo seno žinomas kaip „umami“. Burnoje jaučiami tik pagrindiniai skoniai, o visi kiti maisto skonio aspektai aptinkami per kvapo receptorius nosyje.
Nuotrauka: sxc.hu