Išpjaustyti arbūzai, obuoliai, pomidorai - neatsiejamas maisto parodų, furšetų ar renginių atributas, visuomet susilaukiantis dėmesio. Nors iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog tai „aukštosios technologijos“, valgomas stalo puošmenas galite pasigaminti ir savo rankomis.
Kaip ir dauguma virtuvės subtilybių karvingas atkeliavo iš Tolimųjų Rytų. Šiandien įvairios tautos turi skirtingas pjaustymo tradicijas, perduodamas iš kartos į kartą. Kinai ir japonai žmonių, drakonų, gyvūnų išpjaustymo iš daržovių ir vaisių meistrai. Tailande, pagal tradicijas, pjaustomos gėlių kompozicijos.
Karvingo meistrai teigia, jog tai pilnavertė meno rūšis. Dekoratyvinio pjaustymo įgūdžiams lavinti egzistuoja ištisi kursai, o aukšto lygio restoranai užsienyje turi atskirą žmogų atsakingą tik už estetišką ir dekoratyvų vaisių ir daržovių pateikimą lankytojui.
Dekoratyviniam pjaustymui atlikti naudojami specialūs peiliai, tačiau pirmiesiems eksperimentams savo virtuvėje galima naudotis turimais įrankiais. Svarbiausia kruopštumas, fantazija ir...dėl Jūsų pačių saugumo, pasistenkite, kad rankos nedrebėtų. Kad būtų lengviau pradėti, pateikiame keletą dekoratyvinio pjaustymo pamokų.
Vaisių ir daržovių krepšelis
Agurkinis ryklys
Obuolinė gulbė
Nuotraukos: toxel.com,