Tradiciškai tam naudojamas stiklas, metalas, įvairių rūšių plastmasės, tačiau pastaraisiais metais dizaineriai pradėjo dairytis ir į kitas medžiagų rūšis, pavyzdžiui, maisto produktus. Lietuviai šioje srityje ledus pralaužė užpernai Milane, parodoje „Tasty Lithuania“ parodę šviestuvus „Skanus“ (diz. J. Brundza), pagamintus iš tradicinių šakočių. Keletas šviestuvų buvo suvalgyta tiesiog pristatymo metu. Šio projekto sėkmė ilgai nedavė ramybės Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos Dizaino fakulteto studentams, kurie šiemet nusprendė surengti kūrybines dirbtuves, skirtas šviestuvų gamybai iš valgomų medžiagų ir produktų. Globalinės ekonominės krizės, nuolatos badaujančių Afrikos vaikų ir karčios Sibiro patirties akivaizdoje toks projektas, galbūt, gali būti vertinamas kaip nereikalingas maisto švaistymas, tačiau jis leis dizaineriams naujai peržvelgti nusistovėjusius projektavimo stereotipus ir kūrybiškai įvertinti neįprastų medžiagų galimybes. Ar naujieji šviestuvai turės ir kulinarinių privalumų, galima bus įsitikinti per parodos „Niam niam šviesa“ atidarymą kovo 28 d. VTDK pagrindiniuose rūmuose (Antakalnio g. 54)