Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Skybar“ kviečia į vakarėlį arčiau dangaus (Vilnius)

2007-04-23
Paskelbk savo straipsnį

Kaip pavasaris žaluma užlieja Vilnių, vienu ypu galima aprėpti tik iš paukščio skrydžio. Ilgėjant dienoms, tam puikiai tinka ir sostinės viešbučio „Reval Hotel Lietuva“ 22 aukšte esantis baras „Skybar“. Tačiau ateinantį penktadienį (balandžio 20 d.) pakilti čionai kviečiama jau sutemus. Pavasarišką nuotaiką nuo 21 valandos bare skleis diskžokėjas, gyvai muzikuojantys atlikėjai ir naujus skanėstus pristatanti virtuvės komanda.

„Viešus vakarėlius bare rengiame tik išskirtinėmis progomis: pasitikdami Naujuosius metus, Šv. Valentino dieną, per sezono atidarymą rudenį. Nusprendėme, kad vakarėlio reikia ir pavasarį. Norime padėkoti nuolatiniams svečiams ir priminti, kad sušilus orams gera ne tik gamtoje, prie ežerų, ar lauko kavinėse, bet ir panoraminiame „Skybar“, – renginio tikslus atskleidė baro vadybininkas Sergejus Bogačionokas.

Kad padangių baras penktadienį taptų šokių aikštele, stengsis ne tik nuolatinis „Skybar“ rezidentas DJ ZY, bet ir kviestiniai atlikėjai – elektriniais instrumentais grojantys Tadas Dešukas (smuikas) ir Večeslavas Klimaševskis (gitara).

„Garsenybių nekviečiame. Norime suteikti progą muzikuoti jauniems kūrybingiems atlikėjams. Jei svečiams šis vakarėlis patiks, gyva muzika bare skambės dažniau“, – teigė „Skybar“ vadybininkas.

Vakarėlio svečiai pirmieji degustuos penktadienį pradedamus siūlyti naujojo valgiaraščio skanėstus. Priminsime, kad baro virtuvė ruošia tik lengvus užkandžius ir desertus, tinkančius prie itin plataus gėrimų asortimento.

„Skybar“ staleliai nėra pritaikyti „irkluoti“ peiliais ir šakutėmis. Norisi, kad baro svečiai ateitų bendrauti, o ne užsikniaubti ant stalų. Todėl stengiausi, kad visus užkandžius būtų galima valgyti rankomis“, – meniu sudarymo principus aiškino naujasis viešbučio virtuvės vadovas Mantas Mozūra.

Kūrybiniais užmojais Vilniuje ir užsienyje pagarsėjęs virtuvės meistras bare siūlys paskanauti paties marinuotų graikinių alyvuogių, parmezano tešlos šiaudelių „Grissini“, pagal itališką receptūrą marinuotų daržovių, patiekiamų su vytinta mėsa ir sūriu.

Karštųjų užkandžių sąrašas paįvairintas gruzdintu bri, trapios tešlos suktinukais su daržovėmis ir saldžiai aštriu padažu, jūros gėrybėmis įdarytais traškiais pyragėliais su japoniškų krienų padažu.

„Mėgstu derinti klasikines Rytų ir Vakarų virtuvių idėjas“, – maisto įvairovę bare aiškina M. Mozūra.

Tarp 9-25 Lt kainuojančių užkandžių liko ir lankytojų anksčiau pamėgtos Cezario salotos, keptas sumuštinis su gruzdintomis bulvytėmis.

Smaližiams M. Mozūra rekomenduoja paskanauti primirštų lietuviškų žagarėlių su medumi, šviežių braškių su šokoladu, vaflius primenančių traškių lietinių su raudonųjų serbentų ir apelsinų padažu.

Ras bare naujienų ir kokteilių mėgėjai. Vilniuje itin madingas kokteilis „Mojito“ čia ruošiamas net kelių variantų – su braškėmis, absentu, vyšniomis.

Su „Laisvalaikio“ kortele – 10 proc. nuolaida maistui ir gėrimams.

Daugiau apie barą>>

Ramunė Žukauskienė
Irmanto Sidarevičiaus nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija