Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Raffel’s“ – moteriško subtilumo, Viduržemio regiono patiekalų skonio ir kokybės derinys (Vilnius)

2007-10-29
Paskelbk savo straipsnį

Paprašyta paaiškinti restorano „Raffel’s“ (verslo centras „Kernavė“, Žalgirio g. 92, Vilnius) pavadinimą, jo savininkė ir direktorė Lola Sakanis neabejodama apibūdina trimis žodžiais: „Turtingas, autentiškas, jausmingas“. Vėliau paaiškina, kad tokiu pavadinimu Singapūre vadindavosi susibūrimo vietos, klubai emigrantams – kad jie jaustųsi gerai, jaukiai, tartum savo šalyje. Gal todėl ir restorano idėja artima pavadinimui – „Raffel‘s“ bus skirtas susibūrimams, renginiams, Viduržemio šalių vakarams, jų šokių, tradicijų, maisto kultūros propagavimui bei populiarinimui.

Kurdami interjerą, ruošdami valgiaraštį ir galvodami apie restorano koncepciją, sostinėje jau turintys restoranus „Liūtų vartai“ ir „S.Metaxa“, šeimininkai stengėsi sukurti harmoniją tarp noro čia dirbti, apsilankyti, valgyti ir pailsėti.

„Raffel‘s“ viduje puikiai dera XIX amžiaus raštai ir detalės su moderniais baldais. Direktorės teigimu, dizainą kūrė moteriškos rankos: dizainerės architektės Lina Staškevičiūtė ir Nijolė Gabševičiūtė nutapė freskas, sukūrė fotografijų montažų žaismą, kuris nukelia į Paryžių, Londoną… Interjerą puošia šeimininkams mielos detalės – dovanotas paveikslas, vazų kolekcija, iš 20 kilimų surinkta rankų darbo mozaika, į kurią panašios Lietuvoje niekur daugiau nepamatysite. Ant sienos, VIP zonoje, tapeto ornamentas – išrašyta Singapūro konstitucija – ištikimybė pavadinimui... Jaukioje atmosferoje bus gera ne tik pavalgyti – norėsis ilgiau užsibūti...

Nors, šeimininkų teigimu, vakaro metu restoranas duris atvers renginiams, virtuvės šefai ne tik vakarais, bet ir dieną pasiūlys Viduržemio jūros šalių patiekalų. Graikiškus patiekalus gamins virėjas graikas, o italų, prancūzų, ispanų skoniu stebins daug patirties ir žinių turintis šefas lietuvis. Valgiaraštyje, kaip ir būdinga Italijos, Graikijos, Ispanijos, Prancūzijos restoranams, rasite žuvies, jūrų gėrybių patiekalų.

Patiekalai bus gaminami tik iš šviežių produktų, jie nebus šaldyti ar pagaminti iš anksto, todėl reikės palaukti. Tačiau palaukti verta, nes ragaudami „Raffel‘s“ valgių patirsite didelį malonumą bei pajusite profesionalo darbą. Restorane tilps iki 150, o įrengtoje nedidelėje konferencijų salėje – 40 žmonių.

Meniu.lt informacija ir nuotraukos