Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Oranžiniai barai“ keičia tradicinį kebabinės įvaizdį (Vinius)

2007-09-29
Paskelbk savo straipsnį

Į Vilnių prieš keletą metų atklydę turkiškieji kebabai jau seniai nebėra egzotika. Ir nors ant iešmo kepamą didelį gabalą mėsos dažniausiai galima pamatyti gatvės kioskuose-užkandinėse, yra vietų, kur šis procesas žadina ir apetitą, ir estetinius jausmus. Dėl jų verta pakilti iki viršutiniame Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės (VCUP) aukšte įsikūrusio „Oranžinio baro“. Tokio pat pavadinimo kavinė spalį turėtų praverti duris ir A. Vienuolio gatvėje.

Prastos sąlygos nesuviliojo
„Kebabus ir mes iš pradžių norėjome siūlyti nišoje greta centrinio pašto. Vis dėlto pastebėjome, kad gatvės maistas vilniečius ne itin vilioja. Žmonės pageidauja ir jaukios aplinkos su staleliais ir minkštasuoliais, ir padavėjų. Kitaip nei daugelis kebabinių pasukome kitokiu keliu“, – verslo pradžią prisimena „Oranžinio baro“ direktoriaus pavaduotojas Raimondas Krejeris.

Prieš ketverius metus įmonės kūrėjai jaukią kebabinę buvo atidarę Totorių gatvėje. Vėliau persikėlė į L. Stuokos-Gucevičiaus gatvę bei patalpas VCUP. Dabartinę išvaizdą šiame prekybos centre „Oranžinis baras“ įgavo prieš pusantrų metų.

Dvi profesionalios dizainerės sukūrė ne tik stilingai žaisimingą rudų oranžinių detalių interjerą, bet patarė ir dėl tokios pat paletės personalo aprangos, parinko indus. Nuo veiklos pradžios kavinėje naudojama profesionali specializuota maisto gamybos įranga.

„Kebabus prastesnėmis sąlygomis sunku kokybiškai patiekti. Be to, beveik visą maistą ruošiame svečių akivaizdoje“, – „Oranžinio baro“ šeimininkų prioritetus aiškino ponas Raimondas.

Ištobulino receptūrą
Per keletą įmonės veiklos metų buvo išmėginta ne viena kababų receptūra ir įvairios mėsos rūšys. Dabar kebabai čia ruošiami su rinktine lietuviška jautiena ir vištiena (nuo 8,50 Lt). Mėsa, sekant tradiciniu ilgaamžiu turkišku receptu, marinuojama su ypatingais rytietiškais prieskoniais.

„Oranžiniame bare“ siūlomi vegetariški bei lašišos kebabai taip pat atrado mėgėjų. Netrukus svečiai galės paskanauti ir kalakutienos kebabų.

Tradicinio kebabinės įvaizdžio „Oranžinis baras“ kratosi nuolatos didindamas asortimentą. Be 13 pavadinimų kebabų, patiekiamų su bandele, lavašu ar pita, čia galima paskanauti ant grotelių keptų trejopo skonio kiaulienos šonkauliukų, taip pat karbonadų, vištienos ir kiaulienos šašlykų (nuo 12,70 Lt).

Dar didesnis pasirinkimas – miltinių patiekalų mėgėjams. Jiems siūloma paskanauti prancūziškų blynelių su pageidaujamais priedais, kurių galima rinktis apie 30 rūšių: nuo įvarių uogienių, varškės, mėsos, lašišos iki raudonųjų ikrų (nuo 3 Lt).

Dar kitoks asortimentas ruošiamas kompleksiniams pietums. Sriubos, dešrelių su garnyru ir sulčių kompleksas suaugusiems kainuoja 12, vaikams – 9,70 Lt.

Salotų kavinės lankytojai gali pasiruošti pagal savo skonį ir fantaziją, mat tam čia įrengtas savitarnos stalas su įvairiais ingridientais ir padažais (nuo 5 Lt).

„Visą kebabams naudojamą faršą ruošiame patys. Nei mėsai, nei daržovėms nenaudojame konservantų. Atsisakėme ir elektrinės daržovių pjaustymo įrangos, dėl kurios maistas praranda skonines savybes“, – „Oranžinio baro“ maisto gamybos principus vardijo ponas Raimondas.

Veiks lažybų punktas
Reikia tikėtis, kad minti principai bus perkelti ir į naujojo „Oranžinio baro“ rezidenciją A. Vienuolio gatvėje: kavinę baigiama įrengti buvusių restoranų „Sicilija“ ir „Užsuk“ patalpose.

Per ketverius veiklos metus kebabinių steigėjai pastebėjo: kebabai ir šio maisto pateikimo principai labiausiai prigijo tarp miesto jaunimo. Tokiam svečiui stengiamasi įtikti ir antrajame „Oranžiniame bare“.

Čia jau iš ankstyvo ryto lankytojus žadama pasitikti su ką tik iškeptomis bandelėmis. Valgiaraštis bus dar platesnis nei kavinėje VCUP, asortimentą pirmiausia papildys įvairūs vištienos kepsneliai.

Be to, tikėtina, kad jaunuomenė čionai trauks ne tik užkąsti, bet ir smagiai praleisti laiko. Kavinėje bus galima stebėti sporto varžybas, – tam bus įrengti 7 plokščiaekraniai televizoriai, be to, čia pat veiks lažybų punktas „Orakulas“. Svečiai prasiblaškyti galės ir prie nardų, šachmatų lentos ar smiginio taikinio.

Artimiausiuose tinklo steigėjų planuose – trečiasis „Oranžinis baras“.

Su „Laisvalaikio“ kortele – 15 proc. nuolaida sąskaitai.

Ramunė Žukauskienė
Broniaus Talaikio nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija