Kebabo gamybai, virėjo žodžiais, panaudoti „geriausi pasaulyje ingredientai“. Jei norėsite pasigaminti tokį patiekalą Jums prireiks žindomo ėriuko iš Pirėnų pusiasalio mėsos, pomidorų „Jaučio širdis“, aitriųjų paprikų „Scotch Bonnet“, kelių rūšių salotų, aukščiausios rūšies bulvių, šalto spaudimo alyvuogių aliejaus ir brandinto graikiško fetos sūrio. Visos naudotos daržovės – iš organinių ūkių. Žinoma ne bet koks lavašas būtų tikęs tokiam patiekalui, todėl virėjas pagamino specialų, šafranu pagardintą lavašą.
Lietuvių pamėgti kebabai mūsuose dar dažnai „užtaisomi“ majoneziniu padažu. Andy Bates kebabo pagarduose nė kvapo majonezo, tik mėtų ir agurkų jogurto padažas kartu su... „Krug Grande Cuvee“ šampanu.
Kebabas pateikiamas sidabrinėje lėkštėje su valgomojo aukso pagardais.
Virėjo teigimu, jis nupirko gatvėje paprasčiausią kebabą, išanalizavo jo sudėtį ir nusprendė, kad šį paprastą gatvės užkandį galima paversti tikru kulinarijos šedevru. „Praleidau daug laiko atrinkinėdamas ingredientus, tačiau didelė kaina tikrai nebuvo pagrindinis pasirinkimo kriterijus. Visi ingredientai sukuria puikią visumą, kaip virėjui man tai svarbiausia. Lėtai gaminta ėrienos mentė puikiai dera su mėta, feta sūriu ir šafranu.“, – tvirtina virėjas.
Ir nors kainuoja 750 svarų sterlingų tai vis vien kebabas, kaip ir visi kiti susidedantis iš mėsos, salotų ir padažo.
Nuotraukos: believe-or-not.blogspot.com