Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Kaip išvengti pagirių?

2010-12-30
Paskelbk savo straipsnį

Jei neturėsime saiko, šventės gali ne tik džiaugsmo ir malonių akimirkų padovanoti... Kiek kartų prieš šventes esame sau žadėję nepadauginti ar bent jau nemaišyti alkoholinių gėrimų?

Kiek kartų prieš šventes esame sau žadėję nepadauginti ar bent jau nemaišyti alkoholinių gėrimų? Deja, viskas nutinka nepastebimai ir sekantį rytą plyšta galva, muša karštis, dirgina skrandį, o pasaulis atrodo ne toks mielas, koks buvo vakar... Ką daryti, kad pagirios nebūtų tokios sunkios, kaip greičiau atsikratyti „antrosios dienos“ sindromo?

Kokia prastos savijautos priežastis? Pirmiausia – alkoholinių gėrimų kiekis. Alkoholis patenka į kraują, pasiskirsto po visą kūną, nedidelė jo dalis pasišalina, tačiau pagrindinį darbą atlieka kepenys. Jose gaminasi etanolis, kuris virsta etanu. Etanas skystėja ir tampa acto rūgštimi, kuri virsta angliarūgštės dujomis. Pastarieji tarpiniai produktai yra atsakingi už pagirių sindromą, jie sukelia organizmo reakciją, panašią į apsinuodijimą. Alkoholio perdirbimui reikia daug vandens, mineralų ir vitaminų, todėl kitą dieną juntame jų trūkumą: norisi ko nors sūraus ir muša karštis.

Iki vakarėlio

Šventėms reikia tinkamai pasiruošti: gerai išsimiegoti ir sočiai pavalgyti. Šaukštelis saulėgrąžų ar augalinio aliejaus sulėtins alkoholio įsisavinimą, tačiau nuo pagirių neapsaugos. Pasak mokslininkų, šaukštelis medaus daro stebuklus ir gelbsti nuo pagirių. Kaip sakoma, geriau kartą išbandyti, nei dešimt kartų išgirsti.

Vakarėlio metu

Kiekvieno žmogaus organizmas skirtingai reaguoja į alkoholį. Palengvinti pagirias galima keliais būdais:

* Alkoholį reikia gerti lėtai, tuomet organizmas jį lengviau perdirbs.
* Gerkite daug vandens, nes alkoholio perdirbimui reikia daug skysčių. Alkoholinius gėrimus galima maišyti su nealkoholiniais, pavyzdžiui, natūraliomis sultimis.
* Prieš gerdami sočiai pavalgykite, pavyzdžiui, daržovių ir mėsos, o ne makaronų ir ledų. Sotus maistas bus lėtai virškinamas, todėl organizmas lėčiau įsisavins alkoholį. Negerkite daug kavos ar stiprios arbatos – kofeinas tik apsunkins pagirias.
* Gerdami stipriuosius gėrimus, daugiau gerkite vandens. Taip sumažinsite skysčių trūkumą ir kitos dienos kančias.
* Nemaišykite skirtingų alkoholinių gėrimų. Yra taisyklė: kuo tamsesnis alkoholis, tuo sunkesnės pagirios. Fermentacijos metu raudonajame vyne, konjake, viskyje, rome ir pan. susidaro papildomi toksinai, kurie gerina gėrimo skonį, bet prastina jo įsisavinimą. Pačiais „lengviausiais“ gėrimais laikoma degtinė, džinas ir baltasis vynas. Dar viena nerašyta taisyklė: kuo pigesnis gėrimas, tuo tamsesnis rytas...
* Nepamirškite judėti (šokti, išeiti pakvėpuoti grynu oru, bendrauti ir pan.).
* Nemaišykite alkoholio su gazuotais gėrimais, nes jie padeda alkoholiui greičiau patekti į kraują. Ta pati taisyklė galioja ir karštiesiems kokteiliams.
* Per valandą išgerkite tik vieną kokteilį.

Po vakarėlio

Prieš eidami miegoti šiek tiek pasivaikščiokite gryname ore. Labai padės negazuotas mineralinis vanduo ir 5-6 aktyvintos anglies tabletės. Pagelbės ir aspirino tabletė, jei nesate alergiškas, neturite skrandžio opos ar žarnyno uždegimo, jei sveika jūsų širdis.

Viena išgerta stiklinė vandens prieš miegą atstoja dvi iš ryto. Sakoma, kad pagirių pavyks išvengti, jei prieš miegą bus išgerta tiek vandens, kiek buvo suvartota alkoholio (ši formulė galioja tuomet, kai geriami kokteiliai ir nestiprūs alkoholiniai gėrimai). Taip pat galite užkąsti ko nors lengvo: sriubos, salotų.

MENIU.LT informacija
Šaltinis: http://lestyle.ru
Nuotrauka: inmagine.com

2010 12 31