Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Geriausius šių metų vyno ir desertų derinius sukūrė „Time“, „Lauro lapas“ ir „Esperanza“ restoranų komandos

2012-11-20
Paskelbk savo straipsnį
Pastarasis duetas pelnė specialų “Riedel” prizą už geriausią čempionato vyną. Specialiu “Džiugo” prizu apdovanotas desertas “Džiugas tropikuose” kurį sukūrė Halina Višnevskaja (baras “Stars and Legends”) ir someljė mokyklos studentas Edvinas Ališauskas.

Čempionatas vyko š.m. lapkričio mėn. 19 d. „Le Méridien Vilnius“ viešbutyje. Jame be minėtų dalyvių dar varžėsi: Stasys Vitkus, Dovilė Aleknaitė (restoranas „Pajūrio Gabija“ – Šaltalankio desertas su „Sumaroca Cava Brut Nature Reserva“), Agnė Dirgėlienė, Laurynas Einas (Vyno klubas – „Ruduo prieš žiemą“ su „Landreau La Coulee Coteaux du Layon“), Kristupas Baublys ir Rasa Bogušytė (vyninė „In Vino“ – „Apie vidinį damų grožį“ su „Chateau Mukhrani Muscat“), Vaida Valikonytė, Gintarė Vaskelaitė, Auksė Malkovienė ( „Le Meridien Vilnius“ – „Quatre pommes“ su „Trapiche Chardonnay“), Edgaras Jerumbauskas (neprikl. virėjas) ir Daiva Mumgaudienė (Vyno klubas) – Troškintas moliūgas su „Ca Dei Mandorli L‘Oro dei Giari“; Andrius Pagojus (Vyno klubas) ir Nikita Vornik (restoranas „Lauro lapas“) – Gorgonzolos ledai su „Planeta Passito di Moscato“, Edmund Likša (kavinė „Sakva“) ir Birutė Bukauskaitė – Petrik (restoranas „Panorama“) – Gaivių ananasų griežinėlių šėlsmas su „Ca Dei Mandorli Brachetto d‘Aqui“, Jurij Suchopalov, Julija Osmačko (restoranas „Ararat“ – „Meilės simfonija“ su „Winar Pino Rose“), Artūras Nečejauskas ir Ieva Malaiškaitė (meniu.lt - „Džiugūs ir šokoladiniai katino Baziliko pamąstymai“ su „Massandra Madera“), Žydrė Šatienė, Darius Dabrovolskas (restoranas „Neringa“ – „Creme Brulee“ su „Gunderloch Rothenberg Riesling Auslese“).

Buvo vertinama deserto ir vyno išvaizdos, aromato ir skonio dermė, deserto estetika ir vyno parinkimo pagrindimas, pristatymo profesionalumas ir kūrybingumas.

Varžybų teisėjai: Beatričė Laurinavičienė (Verslo žinių „Savaitgalio“ redaktorė); Viktorija Vitkauskaitė (IQ Life redaktorė); Elena Pipiraitė Zimblienė (Restoranų verslo ir meniu.lt direktorė); Andrius Užkalnis (Laukinės žąsys); Renata Valiūnienė (Commanderie de Bordeaux); Ona Jurkšienė (Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos vykdomoji direktorė); Arūnas Starkus (Lietuvos someljė asociacijos prezidentas ir „Vyno žurnalo“ redaktorius).

Vyno ir desertų čempionatas yra vienintelis pasaulyje tokio pobūdžio renginys. Juo organizatorius Lietuvos someljė asociacija (LSA) ir jos partneris Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asocaciją (LVRRKA) skatina visuomenę atkreipti dėmesį į desertus, juos kuriančius žmones, bei sudominti profesionalus ir mėgėjus naujomis dermėmis, kurias atveria vyno pateikimas.

2011 metų čempionato nugalėtojai: I vieta - Vytautas Samavičius ir Andrius Valčiukas; dvi II vietos - Ronaldas Nagrockis ir Albertas Koncijalovas bei Jurijus Suchopalovas, Arsenijus Diominas ir Seržas Gandžumianas; III vieta - Honorata Lyndo ir Arminas Darasevičius. 2010 metų čempionato nugalėtojai: I vieta - Rasa Starkuvienė ir Milda Sužiedelytė; II vieta - Arminas Darasevičius ir Egidijus Lapinskas bei Lucijana Janavičienė; III vieta - Francesco Di Marco ir Dimitrij Babenko.

Daugiau informacijos: Arūnas Starkus (Lietuvos someljė asociacijos prezidentas)

Tel.: 8 698 34297, a.starkus@somelje.lt, www.somelje.lt.