Sočiais mėsos didkepsniais garsėjantis argentinietiškas restoranas „El Gaucho Sano“ nuo šiol ir linksmintis kviečia argentinietiškos muzikos ritmu. Vilniuje, Pilies g.10, „Atrium“ viešbučio rūsiuose, įsikūrusiame restorane ketvirtadieniais, penktadieniais ir šeštadieniais koncertuos Eduardas Chimenesas (Eduardo Gimenez), bene garsiausias Argentinos kultūros populiarintojas Lietuvoje.
„Neformaliu požiūriu į pasirodymus garsėjantis E.Chimenesas groja ir dainuoja visame „El Gaucho Sano“ restorane - jis eina nuo stalelio prie stalelio, ilgiau pabūna prie laukiančių jo dėmesio", - apie koncertus pasakojo restorano direktorius Tomas Kuoras. E.Chimenesas ne tik dainuoja, bet ir čia pat gali pamokyti argentinietiškojo tango judesių. „Praeitą savaitgalį publika nuoširdžiai įsitraukė į veiksmą ir liko labai patenkinta“, - pasakojo T.Kuoras. E.Chimeneso dainos ir šokio pamokos - restorano dovana. Svečiams nuo 20 val. prasidedanti vakaro
programa nieko nekainuoja.
Garsėja sočiomis porcijomis
Prie pietietiškų linksmybių „El Gaucho Sano“ siūlo ragauti šefo Marijaus Rikardo Avalonės, kuris Argentinos virtuvę garsina visame pasaulyje, sukurtų patiekalų. „Esame tikras argentinietiškas restoranas, kuriame visi patiekalai ruošiami pagal argentinietiškus receptus“, - sakė
T.Kuoras. Pasak jo, „El Gaucho Sano“ renkasi mėgstantys pavalgyti skaniai ir sočiai, mat restoranas garsėja itin dideliais patiekalais.
„Turime puikių salotų ir įdomių, gardžių patiekalų vegetarams, siūlome kelių rūšių žuvies, tačiau populiarausi mūsų patiekalai - ant grotelių kepti, medžio dūmu kvepiantys mėsos didkepsniai. „El Gaucho Sano“ galima vadinti tikru mėsos restoranu“, - akcentavo T.Kuoras. Beje, argentinietiška virtuvė, skirtingai nei dažnas įsivaizduoja, nėra aštri. Klystama argentinietišką maistą painiojant su aitriosiomis paprikomis garsėjančia meksikietiška virtuve.
Keturi mėsos iškepimo lygiai
„El Gaucho Sano“, kurio pavadinimas, išverstas iš ispanų kalbos, reiškia „sveikas piemuo“,
siūloma net 10 skirtingų didkepsnių. Iš jų keturi - jautienos išpjovos. „Bife de lomo pikante“ - kiek aštresnis. Ieškantiems įdomesnio skonio, siūlomas didkepsnis su mėlynuoju pelėsiniu sūriu. O pasižymintiems labai geru apetitu rekomenduojama firminis "El Gaucho" kepsnys, kuriam sunaudojama 500 g jautienos išpjovos.
Galima rinktis keturis mėsos iškepimo būdus - vos palaikytą ant ugnies, su krauju, vidutiniškai ir visiškai iškeptą. T.Kuoras rekomenduoja vidutiniškai iškeptą, mat tuomet mėsa pasižymi ypač geru skoniu ir išlieka sultinga.
Visi didkepsniai patiekiami su tradiciniais argentiniečių garnyrais: keptomis bulvytėmis, kopūstų salotomis ir firminiais „El Gaucho Sano“ gaminamais „Čimičiuri“ (su česnakais ir petražolėmis), „Adobo“ (pagardintas paprikomis) ir barbekiu padažais. Mėsa patiekiama ant kalvio specialiai restoranui nukaltų žarijas laikančių indų, kad kepsnys kuo ilgiau išliktų karštas.
Pagal argentinietiškus receptus ruošiamiems patiekalams naudojama tik Lietuvoje pirkta mėsa. „Esu įsitikinęs, kad iš šviežios Lietuvoje užaugintos mėsos kepsnys bus skanesnis ir vertingesnis, nei paruoštas iš šaldytos ir vakuumuotos mėsos, tris mėnesius laivu keliavusios iš Argentinos“, - sakė T.Kuoras. „El Gaucho Sano“ galite užsisakyti ne tik jautienos, veršienos patiekalų, bet ir kiaulienos, avienos, vištienos.
Dar daugiau autentiškumo restoranui suteikti siekiantis direktorius šį rudenį išplėtė vynų asortimentą - nuo šiol „El Gaucho Sano“ siūloma dar daugiau argentinietiškų vynų. Žiemą į Lietuvą atnaujinti restorano valgiaraščio atvyks pats M.R.Avalonė.
Su „Laisvalaikio“ kortele 15 proc. nuolaida sąskaitai
Daugiau apie restoraną>>
Elena Nikonovaitė
Irmanto Sidarevičiaus ir „El Gaucho Sano“ archyvo nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija
2010 09 23