Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Aukso medalis pasaulio kulinarijos olimpiadoje!

2020-02-19
Paskelbk savo straipsnį

Talentingoji konditerijos meistrė Dovilė Valentienė iškovojo aukso medalį individualioje rungtyje Pastry ART pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA Culinary Olympics 2020“ Štutgarte. Šiais metais komandinėse ir individualiose rungtyse varžosi 2000 virtuozų iš daugiau nei 60 pasaulio šalių. Pastry ART rungtyje kovojo apie 200 konditerijos miestrų, kurie turėjo paruošti 4 skirtingus desertus ir 4 rūšių mini pyragaičius (petit-fours 6-14 g) 6 asmenims. Virtuozė pasitelkusi išradingumą, kūrybiškumą, spalvingumą, atskleidė desertuose Lietuvos gamtą ir jos grožį: Pakrantę, sodą, mišką, žydėjimą.

Vertinama buvo tiksli gamybos technika, profesionalus paruošimas, ingredientų suderinamumas, inovatyvus pristatymas ir pateikimas. Konditerinio meno rungtis pareikalavo kelių mėnesių įdirbio, kūrybiškumo, kantrybės, juvelyrinio kruopštumo, paskutinių dviejų parų be miego.

Pasaulio kulinarijos olimpinės žaidynės yra seniausios, didžiausios ir įvairiapusiškiausios tarptautinės kulinarinio meno varžybos, kuriose kuriamos naujausios gastronomijos tendencijos jau 120 metų. Kas ketveri metai iš viso pasaulio šalių susirungia talentingiausi, kūrybiškiausi, neskaičiuojantys darbo valandų meistrai.

Lietuvos šefų olimpiniai pasiekimai: 2008 m. Regioninėje rungtyje - diplomas (1 balas skyrė nuo bronzos medalio), 2012 m. Regioninėje rungtyje – bronzos medalis, individualioje rungtyje – bronzos medalis, 2016 m. Regioninėje rungtyje (ART meninis stalas) Grand Prix 3 v. aukso medalis, Nacionalinėje rungtyje (ART meninis stalas ir karštoji virtuvė - 110 porcijų) - bronzos medaliai, individualioje rungtyje - sidabro medalis.

2020 m. lietuviai varžosi individualiose rungtyse (Pastry Art ir Culinary Art). Vasario 16 d. rungiasi kulinarijos meistras, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Jaroslav Orševski.

Pasaulio kulinarijos olimpiada ir paroda „Intergastra 2020“ pritraukia virš 100 000 lankytojų.