Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

3000 metrų arčiau saulės

2006-11-02
Paskelbk savo straipsnį

Jei tenka rinktis, kur vykti slidinėti, ir svajojate, kad viskas klostytųsi sėkmingai, kad viskas būtų tik „labai gerai“: ir oras, ir trasos, ir linksma kompanija, neabejokite, važiuokite į Zeldeną, puikiai pritaikytą žiemos sporto šakoms.

Dėmesio, startas
Kasmet nuo spalio iki gegužės į Zeldeną suvažiuoja kalnų slidžių ir snieglenčių mėgėjai - pasisemti solidžios porcijos adrenalino, patirti didžiulio malonumo, puikiai pailsėti nuostabioje Austrijos Alpių gamtoje.

Vaiskus oras, ryškūs akinamai baltų viršūnių kontūrai, besvoriais sniego patalais apsikloję ledynai... Kuo aukščiau, tuo arčiau saulės, tuo minkščiau slysta slidės ir tuo įdomiau leistis žemyn, o kiekviena paskira snaigė panaši į miniatiūrinį žaižaruojantį kristalą. Žiemos atostogos ledo ir sniego karalystėje - sezono atidarymas Zeldene.

Zeldenas įdomus ir naujokams, ir prityrusiems kalnų slidininkams. Šis žiemos kurortas turi du svarbiausius pranašumus: šiuolaikinę infrastruktūrą ir puikiai įrengtas trasas - 147 saugius nusileidimus. Tikras jo pasididžiavimas - ralis BIG-3. Trys 3000 metrų viršukalnės - tai maždaug 50 km ilgio puikiai įrengta slidinėjimo zona.

Fantastiška tikrovė
Mėlynų dūmų kamuoliai, tikras garvežys pūškuoja tikrais bėgiais, o aplink sniego dykuma - siurrealistinis paveikslas, kurio veiksmas rutuliojasi Retenbacho ledyne, 3000 m aukštyje, ir tai tik futuristinio šou pradžia. Jo premjera vyko šių metų balandį Zeldene. Milžiniško masto spektaklis, stulbinantis techninėmis galimybėmis, pakeitė antikinį „Hanibalą“, karaliaujantį ledyne per sezono uždarymą.

Žiūrovai dvi valandas susidomėję ir susižavėję stebi besirutuliojančius įvykius, o paskui linksmai švenčia finalą Alpių restoranuose. Tai vyksta kartą per metus, o likusį laiką niekas nesirengia nuobodžiauti. Niekas nepaneigs, kad Zeldenas moka linksmintis.

Sportas ar poilsis?
Tikrų tikriausias kalnų slidinėjimo „labirintas“, grakščios, gerai apgalvotos keltuvų linijos įvairaus sudėtingumo trasų papėdėse, fantastiški tuneliai ir jaukios „slidininkų priebėgos“,  kur visad galima atsipūsti ir užkąsti. Viskas pritaikyta nusileidimų ir pakilimų ritmui.

Pats aukščiausias panoraminis kelias Rytų Alpėse veda iš Zeldeno į „ledynų pasaulį“. Tarsi kosminiai erdvėlaiviai oriai ir užtikrintai slysta keltuvų kabinos į  viršukalnes, o pro langus atsiveria žiemos Alpių panorama.

Tris „didžiojo trejeto“ viršukalnes (3309, 3340 ir 3058 m) puošia apžvalgos aikštelės, kurių kiekviena žavi nepakartojamu dizainu, reljefu ir kvapą gniaužiančiais apsnigtų kalnų vaizdais.

Po žiemos - į vasarą
Zeldenas - upės slėnyje įsikūręs nedidelis ir patogus miestelis su tvarkingais namukais, jaukiais viešbučiais. Čia yra visko, ko reikia poilsiui: sporto parduotuvių, šeimos tavernų, barų ir net
striptizo šou. Sezono metu gatvėse linksma ir triukšminga, kavinės pilnos patenkintų lankytojų.

Slidinėjimas - svarbiausias Zeldeno svečių užsiėmimas, bet toli gražu ne vienintelis. Poilsis ežeruose, iškylos į gamtą, važinėjimasis kalnų dviračiais, smagūs pasivaikščiojimai kalnų takeliais ir specialiais maršrutais - jūsų paslaugoms.

Pagal užsienio spaudą
„Vojaž i otdych“ nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija