INGREDIENTAI
Pagrindui :
200 g Gaidelio tipo sausainių
100 g sviesto
3 v.š. želatinos
9 v.š. grietinėlės,pieno arba vandens brinkinimui
500 g braškių
Kremo sluoksniui :
500 g trintos varškės be cukraus
200 g riebios grietinės
75 g. tiramisu skonio saldinto sutirštinto pieno
GAMINIMAS (1 VAL + PASIRUOŠIMAS)
1. Sausainius sutriname iki trupinių ir išmaišome su tirpintu sviestu.
2.Sausainių mase išklojame tortinės dugną ir tvirtai suspaudžiame.Prieš dedant sausainių masę į tortinę galite įdėti torto padėkliuką.Tortą bus lengviau išimti.Taip pat siūlau tortinės kraštus apjuosti acetato juosta.
3.Želatiną išbrinkiname piene.3 v.š. želatinos užpilti 9 v.š. pieno.
4.Varškę sumaišome su grietine ir kondensuotu pienu.
5.Želatiną ištirpiname garų vonelėje,atvėsiname ir pilame į varškės masę.
6.Kelias braškes nuplauname ,nusausiname ir perpjauname pusiau.Braškių puseles sustatykite aplink tortinės sienelę kaip parodyta foto.
Recepto autorius: http://www.ritosreceptai.lt