INGREDIENTAI (12-15 keksiukų)
Vaniliai
250 g. miltų
3 arbat. šaukštelis kepimo miltelių (be kaupo)
0.25 arbat. šaukštelio
1 vnt. kiaušinio
200 g. pieno
100 g. saulėgrąžų aliejaus
100 g. cukraus
1 arbat. šaukštelis vanilės ekstrakto
50 g. smulkinto juodo šokolado (arba šokolado dripsnių) - nebūtina
Kakaviniai
225 g. miltų
50 g. kakavos
3 arbat. šaukštelis kepimo miltelių (be kaupo)
0.25 arbat. šaukštelio
1 vnt. kiaušinio
200 g. pieno
100 g. saulėgrąžų aliejaus
100 g. cukraus
1 arbat. šaukštelis vanilės ekstrakto
50 g. smulkinto juodo šokolado (arba šokolado dripsnių) - nebūtina
GAMINIMO BŪDAS (15 min. + 15 min.)
Nedideliame inde sumaišykite miltus (kakavą jeigu darote kakavinius), kepimo miltelius ir druską. Kitame inde išplakite kiaušinį su cukrumi. Įpilkite pieną, aliejų ir vanilės ekstraktą ir smulkintą šokoladą (jeigu gaminate su šokoladu). Viską išplakite šluotele. Suberkite miltus (kakava) ir išmaišykite mentele. Pilkite tešlą į keksiukų formeles ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 min. Dėmesio, keksiukai stipriai iškyla tad nepilkite tešlos iki pat formalių viršaus.
Recepto autorius: www.virtuvezaliems.wordpress.com