INGREDIENTAI (2 porcijos)
4 vnt vidutinių bulvių,
1 vnt kiaušinio
1 vnt. arba pusės svogūno,
1/2 a.š. druskos,
1/2 a.š. šiek tiek paprikos miltelių,
1/2 a.š. pipirų,
1 v. š. aliejaus
GAMINIMAS (40 MIN)
Bulves sutarkuokite į didelį dubenį stambia tarka. Ant tarkių užpilkite gausiai šalto vandens. Palaikykite apie 15 minučių. Perkokškite per kiaurasamtį ir perliekite tarkius šaltu vandeniu. Tada juos nugręškite rankomis paspausdami ir pasausinkite popieriniu rankšluosčiu. Bulvės turėtų būti kaip įmanoma labiau sausos. Į Bulves smulkia tarka įtarkuokite svogūną, berkite druskos, įpilkite lengvai išplaktą kiaušnį, aliejaus ir išmaišykite tešlą. Jei norite, taip pat galite įtarkuoti fermentinio sūrio. Kepkite blynus įkaitintoje riebaluose išteptoje vaflinėje. Tešlą dėkite plonu sluoksniu, kepkite, kol taps trašku.
Recepto autorius: https://zinuteisvirtuves.blogspot.com