Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Tuno kepsneliai lengvai vakarienei ar pietums

2018-05-23
Pasidalink receptu

INGREDIENTAI (6 porcijos)
185 g konservuoto tuno (savo sultyse)
150 ml - 1 stiklinės virtų geltonųjų lęšių
1 vnt kiaušinio
1 v.š.smulkintos kalendros arba svogūnų laiškų
1 vnt. (pusės) svogūno
1/3 a.š. (žiupsnio) druskos ir pipirų
2 v.š. (šlakelio) alyvuogių aliejaus

Padažui:
2 v. š. natūralaus jogurto
1 vnt nedidelio agurko
1 vnt. (pusės skiltelės) česnako
1/3 a.š. žiupsnio druskos

GAMINIMAS (30 MIN )
Iš anksto išvirti ir atvėsinti lęšius. Labai smulkiai susmulkinti svogūną ir sumaišyti su tunu, įmuštu kiaušiniu, kalendra, lęšiais ir kitais prieskoniais. Įkaitinti keptuvę su šlakeliu aliejaus iki vidutinės kaitros. Formuoti norimo dydžio tuno masės blynelius ir kepti iš abiejų pusių, kol bus gražiai apkepę. Padažui agurkus supjaustyti smulkiais kubeliais, įspausti česnaką ir sumaišyti su jogurtu bei žiupsneliu druskos.

Recepto autorius: https://mitybologija.lt