Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Tailandietiška vištienos sriuba

2018-03-22
Pasidalink receptu

INGREDIENTAI (4 -6 porcijos)
Sultiniui reikės:
4 vnt. vištienos su kaulais (sparneliai, blauzdelės);
1 vnt. petražolės šaknies;
1 vnt česnako (reikės 2 skiltelių);
1 vnt. morkos;
1 vnt. svogūno;
2 vnt. lauro lapeliai;
1/3 a..š (žiupsnelis) įvairių pipirų žirneliai;
1/2 a.š. druskos.

Sriubai:
4 vnt. virtos vištienos (iš sultinio);
1 vnt. morkos (iš sultinio);
1 vnt. imbiero (įtarkuoti pagal skonį);
10 ml. kokosų pieno;
1/3 a.š. smulkintų čili pipirų;
1/3 a. š. kajeno pipirų miltelių;
5 ml. tailandietiško žuvies padažo;
2 ml. ryžių acto;
1/3 a.š. cukraus;
1/2 a.š. džiovintų bazilikų;
20 - 30 g. ryžių makaronų
1/2 a.š. kalendros 

GAMINIMO BŪDAS (60 MIN)
Visus sultinio produktus sudėkite į puodą (daržovių nesmulinkite) ir virkite ant silpnos ugnies, kol mėsa kris nuo kaulų. Išvirus sultiniui mėsą ir morką išimkite į atskirą indą. Išgriebkite likusias daržoves (jų jau nebereiks), o dar geriau - sultinį perkoškite. Į didelį dubenį sudėkite ryžių makaronus ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite 3-minutes ir verskite į kiaurasamtį nuvarvėti. Į puodą sultinio supilkite kokosų pieną, dėkite imbierus, pipirus, žuvies padažą, ryžių actą, bazilikus, cukrų. Dėdami šiuos produktus, nuolat ragaukite, išgauukite jums labiausiai patinkantį skonį. Į sriubos dubenį dėkite makaronus, smulkintą išvirusią vištieną, smulkintą virtą moką, užpilkite pasiruoštu sultiniu ir paskaninkite kalendra.

Recepto autorius: https://zinuteisvirtuves.blogspot.lt