INGREDIENTAI
Padažui:
15 - 20 g. (saujos) granatų sėklų;
2 v. š. kanapių aliejaus;
1 v. š. balzaminio acto;
1 v. š. sezamų pastos Tahini;
1/3 a.š. (žiupsnelio) čili miltelių arba dribsnių;
1/3 a.š. druskos ir pipirų.
Salotoms:
140 g. mėgstamų salotų, žalių lapų (naudojau kinininį ir Kale kopūstus);
1 vnt. raudonojo kopūsto (reikės riekelės, smulkiai pjaustytos)
1 vnt. (reikės pusės) cukinijos, pjaustytos juostelėmis
1 v. š. pakepintų migdolų riekelių
GAMINIMAS (20 MIN)
Pakepinti migdolus sausoje keptuvėje, kol šiek tiek apskrus ir taps aromatingi. Salotų lapus ir kitas naudojamas daržoves išdėlioti lėkštėje. Padažo ingredientus sudėti į prieskonių malimo indą ir sugrūsti iki vientisos masės (taip pat galima tai padaryti rankiniu, maisto smulkintuvu). Padažą pilti ant salotų, o viršų apibarstyti migdolų drožlėmis.
Recepto autorius: https://mitybologija.lt