INGREDIENTAI (4 porcijos)
1 vnt saldžioji bulvė
5 vnt morkos
1/2 st. raudonųjų lešių
1 sultinio kubelis
3-3,5 st vandens
3 valg. š. citrinos sulčių
1/2 arbat. š. čili prieskonių
1/2 arbat. š. kario prieskonių
1/2 arbat. š. druskos
1/2 arbat. š. sriubos prieskonių mišinio (svogūnai, kalendros, ciberžolės, krapai, paprikos, kuminai ir t.t
1/4 arbat. š. česnakinės druskos
1/ 3 arbat. š. (žiupsnelis) pipirų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
GAMINIMAS (25 MIN)
Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytas morkas, saldžiąją bulvę. Pakepti 5 min. Į puodą supilti vandenį, sultinio kubelį, lęšius. Virti ant vidutinės ugnies apie 10 min. Sudėkite visus prieskonius. Pavirti apie 5 min. Su trintuvu sutrinkite sriubą. Keletą minučių leiskite sriubai „pailsėti“. Papuoškite petražolėmis ir graikiniais riešutais Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytas morkas, saldžiąją bulvę. Pakepti 5 min. Į puodą supilti vandenį, sultinio kubelį, lęšius. Virti ant vidutinės ugnies apie 10 min. Sudėkite visus prieskonius. Pavirti apie 5 min. Su trintuvu sutrinkite sriubą. Keletą minučių leiskite sriubai „pailsėti“. Papuoškite petražolėmis ir graikiniais riešutais. Viskas - skanaus!
Recepto autorius: http://vegimuki.com