INGREDIENTAI (8 porcijos)
Šokoladiniam sluoksniui:
250 g. (pusės stiklinės) datulių be kauliukų;
100 g riešutų sviesto;
2 v. š. nesaldintos kakavos;
1/3 a.š. (žiupsnio) druskos (išryškina šokolado skonį);
2 v. š. chia sėklų.
Riešutiniam sluoksniui:
250 g. (pusės stiklinės) datulių be kauliukų;
100 g riešutų sviesto
GAMINIMO BŪDAS (90 MIN)
Nedidelę stačiakampę pyrago formą ar keksiuko formeles pakloti kepimo popieriumi. Datules užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti bent 10 minučių, tuomet vandenį nupilti. Visus šokoladinio sluoksnio ingridientus susmulkinti maisto smulkintuvu iki vientisos masės ir išėmus ant kepimo popieriumi padengtos formos, tolygiai suspausti. Visuomet visus riešutinio sluoksnio ingridientus susmulkinti maisto smulkintuvu ir tolygiai paskirstyti ant šokoladinio sluoksnio. Pyrago formą bent valandą ar pernakt palaikyti šaldytuve, ištraukti tik prieš ragaujant.
Recepto autorius: https://mitybologija.lt