Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Migdolinis pyragas su kriaušėmis

2018-05-30
Pasidalink receptu

INGREDIENTAI
150 g. šalto sviesto
90 g. cukraus pudros
30 g. maltų migdolų
2 g. druskos
250 g. miltų
1 vnt. kiaušinio

Įdarui:
85 g sviesto
134 g cukraus
108 g maltų migdolų
2 a.š. miltų
1 a.š. kukurūzų krakmolo
1 vnt. kiaušinio ir 1 vnt. kiaušinio baltymo
1 a.š. vanilės ekstrakto
2 a.š. migdolų ekstrakto
240 g. (skardinės) konservuotų kriaušių

GAMINIMAS (1 VAL 30 MIN. + ATVĖSINIMAS)
Pagrindu į didelį dubenį sudėkite miltus, migdolų miltus, cukraus pudrą ir druską. Ten pat sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir viską susmulkinkite pirštais. Įmuškite kiaušinį ir išminkykite tešlą. Nesijaudinkite, jei ji bus per minkšta, susukite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent valandai. Išėmę, iškočiokite, įtieskite į kepimo formą, suformuokite kraštelį, likusią tešlą suvyniokite atgal į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą ar į šaldymo kamerą. Ant išklotos tešlos patieskite kepimo popierių, užberkite ant viršaus žirnių ar pupų ir dėkite pagrindą kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 min.

Per tą laiką pasiruoškite įdarą. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir dar vieną kiaušinio baltymą. Išmaišykite. Sudėkite migdolus, miltus ir kukurūzų krakmolą. Supilkite abi esencijas. Išmaišykite.

Apkepusį pagrindą ištraukite iš orkaitės. Nuimkite žirnius ir kepimo popierių. Sukrėskite įdarą. Ant viršaus išdėliokite supjaustytas kriaušes. Dėkite atgal į orkaitę 40 min. Atvėsinkite ir skanaukite.

Recepto autorius: https://virtuvezaliems.wordpress.com