INGREDIENTAI (1 porcija)
150g. mėgstamų makaronų (aš naudojau fettucini, bet puikiai tiks ir kiti);
2 v.š. humuso
2 vnt. skiltelių česnako;
3-4 vnt. pievagrybių;
3-4 vnt. skiltelių saulėj džiovintų pomidorų;
50 g. (didelės saujos) špinatų;
1 v.š. (šlakelio) mėgstamo aliejaus kepimui;
2 g. parmezano;
1/2 a.š. (žiupsnelio) druskos;
1/2 a.š.čili pipirų dribsnių.
GAMINIMAS (45 MIN)
- Makaronus išverdam kaip nurodyta pakuotėje. Kai makaronai šiek tek nuvirs, nusemame porą samtelių vandens.
- Smulkiai sukapojam česnaką, saulėj džiovintus pomidorus ir špinatus. Pievagrybius supjaustome riekelėmis.
- Įkaitinam keptuvę su aliejumi. Beriame česnaką bei pievagrybius ir leidžiame šiek tiek apskrusti.
- Beriame saulėj džiovintus pomidorus bei špinatus, pabarstome druska, čili dribsniais ir pakepame dar kelias minutes.
- Dedame humusą, pamažu pilame vandenį, likusį nuo makaronų, ir labai gerai išmaišome.
- Kai pasiekiame norimą kreminę konsistenciją, į keptuvę beriame makaronus ir dar kartą viską gerai išmaišome.
- Dedame į lėkštę, pagardiname parmezanu.
Aš dar mėgstu apibarstyti šviežiais bazilikais.
Skanaus!
Recepto autorius: http://www.butfirst-food.com