Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Bulviniai švilpikai

2018-08-01
Pasidalink receptu

INGREDIENTAI
~1  kg bulvių
~150 g kvietinių miltų (naudojau pilno grūdo)
1-2 a.š.kiaušinių pakaitalo (nebūtina)
0.5-1 šaukštelis kepimo miltelių
1/3 a.š. druskos pagal skonį
1/2 a.š. prieskonių (naudojau rytietiškų prieskonių ir žolelių mišinius)
2- 3 v.š. aliejaus kepti

GAMINIMAS (50 MIN)
Bulves išvirti su lupenomis, atvėsinti, nulupti, sutarkuoti stambia tarka. Atskirame inde sumaišyti miltus, kiaušinio pakaitalą, kepimo miltelius, druską, prieskonius. Mišinį suberti į tarkuotas bulves ir išminkyti tešlą. Formuoti kotletukus ir kepti ant lėtos ugnies įkaitusiame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus. Patiekti šiltus (nors gardus ir atšalę) su kopūstų salotomis, šaltibarščiais, anakardžių grietine ar kuo tik norisi.

Recepto autorius: http://zaliagentis.lt/