INGREDIENTAI (8 porcijos)
4 v.š. kreminio sūrio (Philadelphia)
2 vnt. kiaušinių
5 v.š. migdolų miltų
2 v.š. pieno, augalinio pieno ar vandens
2 v.š. Kepimo aliejaus
Įdarui:
250 g vyšninių pomidoriukų
285 g mocarelos rutuliukų
2 g. (saujos) šviežių bazilikų
GAMINIMAS (30 MIN )
Tešlą pilti ant šlakeliu aliejaus pateptos ir ant mažos ugnies įkaitintos nepridegančio paviršiaus keptuvės, po 3-4 šaukštus (jei mini keptuvė), į didesnę keptuvę – trečdalį/pusę stiklinės. Iškart įpylus tešlą, keptuvę pakėlus pasukioti, kad paviršius tolygiai pasidengtų tešla. Blynelį po maždaug 30 sekundžių pradėti nuo kraštų atkėlinėti su lanksčia silikonine mentele, kol visas atsikels ir apvertus pakepti dar 30 sekundžių. Blynelius laikyti sudėtus vieną ant kito, suvyniojus maistinėje plėvelėje ar kepimo popieriuje arba iškart įdaryti pjaustyta mocarela, bazilikais ir pomidoriukais bei sulankstyti norima forma.
Recepto autorius: https://mitybologija.lt