Namų gamybos triufeliai
Gal jie ir neprilygs žymiesiems belgiškiems, tačiau rankų darbo, prabangūs saldumynai tikrai bus įvertinti.
Jums reikės: 150 g. juodojo šokolado, 50 g riebios grietinėlės, 70 g sviesto, 1 šaukšto medaus, 1,5 a. šaukštelio tirpios kavos, 1 šaukšto brendžio.
Pakaitinkite grietinėlę iki virimo, joje ištirpinkite sviestą, kavą, medų, supilkite ištirpintą šokoladą. Palikite masę trumpam atvėsti. Supilkite brendį, išmaišykite. Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, supilkite masę ir palikite šaldytuve, kol sustings. Sustingusią masę supjaustykite arba formuokite triufelius su šaukšteliu. Apvoliokite kakavoje ar kituose mėgstamuose pagarduose.
Marmeladas iš...svogūnų
Tobula dovana sūrių mėgėjams, kadangi svogūnų marmeladas idealiai tinka prie pelėsinių, čederio tipo sūrių.
Jums reikės: 110g sviesto, 900g supjaustytų svogūnų, 2 šaukštelių rudojo cukraus, druskos, juodųjų pipirų, 75ml raudonojo vyno acto, 2 šaukštelių granatų sirupo arba juodųjų serbentų likerio, 300 ml raudonojo vyno.
Kepkite svogūnus ant ištirpdyto sviesto, pridėkite cukrų ir prieskonius. Apkepus sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę ir karts nuo karto pamaišydami troškinkite 20 minučių.
Supilkite actą, sirupą/likerį ir raudonąjį vyną. Kepkite ant nedidelės ugnies, atviroje keptuvėje, kol padažas pradės įgauti marmelado konsistenciją. Atvėsus išpilstykite į sterilizuotus stiklainius.
Alaus garstyčios
Kai kurie parduotuviniai produktai jau seniai nebepalikę vietos fantazijai ir nesusimąstome, jog juos labai paprasta pasidaryti patiems. Vienas iš tokių – garstyčios. Originalu, skanu ir netikėta.
Jums prireiks: 175g garstyčių sėklų, 500ml alaus, šaukštelio jūros druskos, žiupsnelis sumaltų čili pipirų, 175ml balto vyno acto, 6 šaukštelių skysto medaus, šaukštelio muskato riešutų.
Sumaišykite garstyčias su medumi puode ir uždengę palikite nakčiai. Įmaišykite likusius ingredientus ir suplakite su virtuvės kombainu. Išpilstykite į sterilizuotus stiklainiukus.
Kava skanesnė už kavą
Viską, ko reikia kavos gamybai galima rasti miške, pievoje ar darže. Pats kavos gamybos procesas nėra sunkus, tik reikalaujantis laiko ir fantazijos. O kitokia kava taps puikia dovana žmogui, kuris domisi sveiku gyvenimo būdu.
Morkų kavai Jums reikės: morkų ir grietinėlės.
Nuluptas ir sutarkuotas morkas, nestoru sluoksniu paskleistas ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, džiovinti pradarytoje orkaitėje, nustačius 100C karštį. Kas valandą pamaišykite. Kai morkos bus visiškai sausos, išimkite jas iš orkaitės ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. Sudėkite į sandarius indelius.
Paruošimas: į verdantį vandenį subėrus morkas, jos pavirinamos kelias minutes ir, nukėlus nuo ugnies, „brandinama“ 10-20 min. Pateikiama maišant 2 dalis morkų kavos, 1 dalį grietinėlės.
Nuotraukos: lorilynnwhitlock.blogspot.com, blog.krrb.com, mercerandsage.com, mattikaarts.com