Gurmaniška tradicija tapęs, lapkričio 4-10 dienomis vyksiantis, Gastronomijos savaitės festivalis skelbia galutinį dalyvių – restoranų, kavinių ir gastronominių renginių – sąrašą bei kviečia svečius nedelsiant juose rezervuoti vietas. Jau keturioliktus metus organizuojamas festivalis kasmet sulaukia vis didesnio dalyvių susidomėjimo: šiemet Lietuvos gurmanai galės rinktis iš rekordinio skaičiaus – net iš 75 – restoranų.
Vasaros sezonui artėjant link pabaigos neišvengiamai kyla klausimas - kur ir kaip „uždaryti“ šį nuostabų bei kupiną įspūdžių vasaros sezoną? 🙃💚🍹
Patvirtinta - pirmosios staliukų rezervacijos Šv. Valentino dienai jau startavo! 🥂💕 Kviečiame švęsti be streso, todėl paruošėme Jums TOP GERIAUSIŲ dėmesio vertų restoranų sąrašą Šv. Valentino šventei.
Jeigu dar neišsirinkote vietos Naujųjų 2024-ųjų metų sutikimui nebėda, meniu.lt komanda paruošė Jums puikių restoranų sąrašą. Lieka tik išsirinkti labiausiai patikusį restoraną ir atlikti rezervaciją - lengviau nebūna!
2023 m. lapkričio 6 – 12 dienomis įvairiuose Lietuvos miestuose vyks Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai atveria duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę.
Lietuvos Gastronomijos savaitė kasmet auga. Šį rudenį prie projekto prisijungė jau 50 restoranų. Prasidėjusi Vilniuje, išsiplėtė ir šiuo metu apima visą Lietuvą. Apie Gastronomijos savaitės populiarumą tarp gurmanų ir jiems prijaučiančiųjų byloja ne tik besiplečianti jos geografija, bet ir puikūs dalyvių atsiliepimai. Gastronomijos savaitės metu lankytojai vertina aplankytus restoranus ir jų degustacinius meniu, o daugiausiai simpatijų sulaukęs restoranas, laimi simpatijos žvaigždę.
Tikriausiai esate girdėję, bet pasikartosime: Japonijos sušių meistrai, šio patiekalo subtilybių, mokosi ilgus metus. Jiems svarbios smulkiausios detalės: nuo taisyklingo ryžių išvirimo iki ingredientų tarpusavio derinimo ir pateikimo. Iš pirmo žvilgsnio lengvai pagaminamas patiekalas iš tiesų reikalauja ne tik specifinių žinių, tačiau ir atidumo detalėms, kruopštumo. Lietuvoje sušių restoranų yra išties nemažai. Vis dėlto, patys žinote – vienuose iš jų sušiai kur kas skanesni nei kituose. Atrinkome jums kelis sušių restoranus, kuriuose šis patiekalas tikrai vertas dėmesio. Rekomenduojame paskaityti, o vėliau ir apsilankyti.
Lietuvoje įvairiausių restoranų – be galo daug. Tačiau pripažinkite, kartais ir jums kyla sunkumų renkantis, kur šį kartą pavalgyti. Jeigu apsisprendėte, jog norite paskanauti kepsnių, tačiau dar nežinote kur tą padaryti, siūlome perskaityti šį sąrašą – į jį įtraukėme tuos restoranus, kuriuose kepsniai išties verti dėmesio.
Pristatome 2022 m. pavasario Gastronomijos savaitėje dalyvaujančius restoranus.
Susipažinkite su 2020 metų rudens Gastronomijos savaitėje dalyvaujančiais restoranais.
Rugsėjo pirmoji – mokslo metų pradžios šventė svarbi visai šeimai.
Stiklo kvartalas - viena magiškiausių Vilniaus vietų, siaurų gatvelių sankirta, kiekvieno sezono pradžioje pasipuošianti vis kitais spalvingais akcentais. Čia gausu kavinukių ir restoranų, iš kurių kažką savo ras tiek tradicijų, tiek modernumo išsiilgę svečiai.
Nuo balandžio 27 dienos visoms viešojo maitinimo įstaigoms yra leidžiama atidaryti savas terasas ir pakviesti Jus bentr trumpam prisėsti, pasimėgauti puodelių karšto gėrimo ar išsiilgtais patiekalais, pasidžiaugti šylančiu oru.
Kartais gardžiai papietauti ar pavakarieniauti galima ir neiškėlus kojos iš namų - ir tam nesutrukdys tuščias šaldytuvas ar kuklūs kulinariniai įgūdžiai. Žinoma, kalbame apie maisto pristatymo į namus paslaugą!
Lietuva, nors ir maža, gali pasigirti gausybe dvarų, kuriuos skaičiuojame ne dešimtimis, o šimtais. Labiausiai džiugina tai, kad dalis jų yra prikelta antram gyvenimui – jie restauruoti, prižiūrimi ir lankomi.
Visuotinis karantinas dar nereiškia, kad negalite mėgautis savo mylimais patiekalais, ar atrasti naujų skonių. Nors dalis restoranų laikinai sustabdo savo veiklą, laukdami šio laikotarpio pabaigos, turime gerą žinią - nemaža dalis maitinimo įstaigų, nors ir nepriima klientų pasisėdėjimui, teberuošia gardų maistą.
Kalėdiniai pietūs gardūs ne tik namuose. Kokie restoranai dirbs per Kalėdas ir bus pasirengę priimti jus pietums ar vakarienei?
Nouveau – jaunas vynas, padarytas greitam suvartojimui. Lapkričio trečios savaitės ketvirtadienio vakaras – božolė šėlsmo momentas, kai visi sveikina vieni kitus su vyno Naujaisiais metais ir kelia pirmojo derliaus taures.
Maistas – ne vienintelis kriterijus renkantis restoraną. Kartais lemiamu kriterijumi gali tapti visai ne maistas, o vaizdinga panorama, kuri atsiveria iš restorano – kvapą gniaužiantys vaizdai gali tapti svarbiu vakarienės prieskoniu.
Jau septintą kartą vyks Lietuvos gastronomijos savaitė, tad kviečiame pasžiymėti kalendoriuose lapkričio 4–10 d. ir laukti šio renginio kartu su mumis!
Kinų virtuvė yra viena labiausiai paplitusių užsienio virtuvių Lietuvoje. Kinų virtuvė yra kupina spalvų, aromatų, skonių ir tekstūrų. Tai ne ne tik skonis, tai meno kūrinys, kuriuo mėgaujasi ir vertina viso pasaulio gurmanai.
Krepšinio varžybų transliacijos sulaukia didelio žiūrimumo. Kasmet startavus varžybų sezonui barai tampa sausakimši, ypač per svarbiausias sezono rungtynes. Vietų, kur stebėti sporto varžybas mieste yra gausu, todėl, kad apsispręsti būtų lengviau, sudarėme kavinių ir barų, transliuojančių sporto varžybas, sąrašą.
Jau dabar galime pastebėti, kad vis daugiau Vilniaus ir Kauno viešųjų erdvių tampa atviros įvairovei – o ką galėtume pasakyti apie restoranus? Vilniaus miesto tarybos narys Tomas Vytautas Raškevičius dalijasi įžvalgomis apie LGBT bendruomenei draugiškas erdves.
Kad ir kokia puiki ir plačiai pripažinta būtų prancūziška virtuvė, ją apibūdinti nėra taip jau paprasta. Čia nėra kažkokio vieno išskirtinio bruožo ar esminio ingrediento. Dalinamės su jumis restoranais Lieutvoje, kuriusoe galite paragauti Prancūzijos skonių.