Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Totoriškas bifšteksas

2008-03-13
Publicējiet savu rakstu

Pasakojama, jog kadaise totoriai, neturėdami laiko virti ar kepti, mėsą kišdavo po balnu. Tokiu būdu mėsa savaime būdavo „apdorojama“.

Bifšteksu mėgaujasi Prancūzijos ir Šveicarijos gurmanai, valgis populiarus Čekijoje, Belgijoje, Lenkijoje, Vengrijoje. Tačiau tenka pastebėti, kad šio valgio populiarumas yra sumažėjęs, nes „žalią“ mėsą valgyti šiandien gana pavojinga, nors Rusijoje ji užgeriama degtine, o meksikiečiai mėsą šiek tiek pamarinuoja manydami, jog taip bus apsisaugota nuo bakterijų ar infekcijų.

Totoriškas bifšteksas – tiesiog žalia mėsa, tinkamai apdorota bei paruošta skanavimui. Paprastai naudojama smulkiai kapota arba malta jautiena, kadangi ji nėra riebi. Kiaušinis – patiekalo akcentas, o druska ir pipirai – būtini priedai. Visa kita (marinuoti agurkėliai, česnakai, kaparėliai, „čili“ pipirai) – pagal pageidavimą. Prie valgio tradiciškai siūloma „Vorčesterio“ padažo. Vienur bifšteksas patiekiamas su bulvytėmis, kitur – su bulvių traškučiais, tačiau man skaniausias su šiek tiek natūraliai padžiovintomis juodos duonos riekelėmis.

Mėsą prieš ruošimą reikėtų gerokai atvėsinti. Vienoje iš apie maistą rašančių užsienio svetainių radau tokį šio patiekalą receptą. Pasak autorių, taip gaminamas originalus totoriškas bifšteksas.

Reikės:
Apie 400 g jautienos.
1 arbatinio šaukštelio garstyčių.
0,5 arbatinio šaukštelio „Tabasco“ padažo.
1 arbatinio šaukštelio „Vorčesterio“ padažo.
1 arbatinio šaukštelio brendžio.
1 kiaušinio.
Druskos.
Pipirų.

Inde labai gerai sumaišykite kapotą mėsą, garstyčias, abu padažus, brendį, druską, pipirus ir kiaušinį. Suformuokite „kotletą“, įdėkite į lėkštę ir uždengę folija apie pusvalandį palaikykite šaldytuve. Patiekite su sūriais sausainiai („krekeriais“) arba skrudinta baltos duonos riekele.

Skanaus!

Jei nuspręsite pasigaminti, būkite atsargūs – galimybė užsikrėsti visada išlieka. Deja, šiuo metu ir viešose maitinimo įstaigose negali būti tikras, kad pasisotinsi be siurprizų.

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotraukoje: http://recetas.mundorecetas.com
Meniu.lt informacija