Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Šampano kokteliai

2004-07-12
Publicējiet savu rakstu

Šampano kokteiliai dėl savo skonio, putojimo ir skonio intensyvumo tinka daugeliui progų. Šampaną galima sumaišyti su daugeliu alkoholinių gėrimų, labiausiai vykę kokteiliai su likeriais.
HENKELL'S RITZ
2 centilitrai konjako
2 centilitrai Cointreau(prancūziško likerio)
4 centilitrai apelsinų sulčių
10 centilitrai gerai atšaldyto šampano (pvz.Henkell Trocken-Henkelio sauso)
Papuošimui:
1 griežinėlis neapdoroto apelsino ir 1 kokteilinė vyšnia
1. Visi priedai, išskyrus šampaną, kartu su keliais ledo gabaliukais gerai suplakami inde kokteiliams ruošti. Gėrimas per baro sietelį išpilamas į šampano taurę ir į ją įpilamas šampanas.
2. Apelsino griežinėlis atsargiai įdedamas į kokteilio taurę ir ant jo pakabinama kokteilio vyšnia.

HEKELIO TAURĖ
1 citilitras degtinės
1 centilitras konjako
1 centilitras Cream Sherry
1 cintilitras braškių sirupo
4 centilitrai ananasų sulčių
8-10 centilitrų šampano (pvz. Henkelio sauso)Papuošimui:
1 griežinėlis neapdorotos citrinos
1 griežinėlis neapdoroto apelsino
1 braškė
1. Visi priedai, išskyrus šampaną, kartu su keliais ledo gabaliukais gerai suplakami inde kokteiliams ruošti.
2. Per baro sietelį gėrimas iškošiamas į didelę šampano taurę ir į ją įpilamas šampanas.
3. taurė papuošiama citrinos ir apelsino griežinėliais bei braške.

HEMINGVĖJUS
4 centilitrai romo
2 centilitrai citrinų sulčių
1 cintilitras cukraus sirupoGerai atšaldyto šompano
1. Visi priedai, išskyrus šampaną, kartu su keliais ledo gabaliukais gerai išplakami inde kokteiliams ruošti.
2. Gėrimas per baro sietelį išpilamas į šampano taurę, kurios likusi dalis pripildoma šampano.

PRANCŪZIŠKAS
3 centilitrai degtinės
1 centilitras citrinų sulčių
1 arbatinis šaukštelis granatų sirupo
Papildymui - gerai atšaldytas šampanas
1.Degtinė, citrinų sultys ir granatų sirupas supilami į indą kokteiliams ruošti, prieš tai į jį įdėjus ledo, viskas gerai suplakama.
2. Kokteilis iškošiamas į šompano taurę ir į taurę dar įpilama šampano.

KIVIO ŠAMPANAS
4 centilitrai kivio likerio
1 centilitras citrinų sulčių
Gerai atšaldytas šampanas-papildymui
Papuošimui:
1 kivio griežinėlis
1. Kivio likeris ir citrinų sultys supilami į ilgai geriamo gėrimo stiklinę.
2. Įpilamas šampanas, viskas trumpai pamaišoma ir stiklinė papuošiama kivio griežinėliu.

ATŠALDYTAS KRIUŠONAS
5 centilitrai sauso balto vynoGerai atšaldyto šampano - papildymui
Neapdorotos citrinos žievelės
1. Baltas vynas ir šampanas paeiliui supilami į šampano taurę.
2. Citrinos žievelė perlenkiama pusiau ir uždedama ant taurės krašto.

Interneto archyvo nuotr.