Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Keli gaivūs kokteiliai

2004-07-12
Publicējiet savu rakstu

Kokteiliai yra greitai geriami gėrimai. Jų maksimalus tūris turi neviršiti 8 centilitrų. Jie gaminami iš alkoholinių gėrimų, likerių, pietietiškų, saldžių ir desertinių vynų, vaisių ir vaisių sulčių. Jie serviruojami atšaldyti ir geriami prieš valgį arba po valgio, bet taip pat norint ir atsipalaiduoti.

DANGIŠKAS KOKTEILIS
4 centilitrai raudono vermuto
2 centilitrai Grappa (karčiosios degtinės)
2 lašai Angostura
1. Į indą kokteiliaims ruošti įdėti kelis ledo gabaliukus.
2. Į indą supilti visus priedus ir jį stipriai pakratyti.
3. Gėrimą iškošti į kokteilio stiklinę.

ABRIKOSINIS APELSININIS
3 centilitrai apelsinų sulčių
3 centilitrai abrikosų sulčių
4 centilitrai prancuziško likerio
1 centilitras abrikosų brendžio
Papuošimui:
1 kokteilinė vyšnia
1. Į indą kokteiliams ruošti įdėti kelis ledo gabaliukus.
2. Supilti visus priedus, indą stipriai pakratyti ir gėrimą iškošti į kokteilio taurę.
3. Kokteilinę vyšnią pasmeigti smeigtuku ir padėti ant taurės krašto.

SLYVINIS
4 centilitrai slyvinės
3 centilitrai citrinų sulčių
3 centilitrai cukraus sirupo
1 šviežia arba iš kompoto išimta slyva
1. Į indą kokteiliams ruošti įdėti kelis ledo gabaliukus.
2. Supilti visus priedus, stipriai pakratyti indą ir gėrimą iškošti į kokteilio taurę.
3. Šviežią arba iš kompoto išimtą slyvą pasmeigti ant kokteilinio smeigtuko ir įdėti į taurę.

Interneto archyvo nuotr.