Straipsniuose apie pasaulio virtuves aprašomi patiekalai negali atspindėti visų tam tikros kultūros mitybos įpročių ar tradicijų. Be to, aprašomais valgiais nebūtinai maitinasi visi šalies gyventojai, ne visi tam turi pakankamai pinigų. Tiesiog smalsumo dėlei pasidomėkime, kiek pinigų maistui išleidžia skirtingų šalių gyventojai.
Pirmoje nuotraukoje – Ukita šeima iš Japonijos, Kodaira miesto. Šeimyna mėgsta įvairius pyragaičius, vaisius, tradicinius sašimius, bulvių traškučius. Per savaitę keturių asmenų šeima maistui išleidžia apie 37,699 jenų arba 317 JAV dolerių. Verta pastebėti, kad „skaniai nesveikas“ maistas – bulvių traškučiai „perplaukė“ vandenyną ir pasiekė technologiniais išradimais nepralenkiamą Japoniją.
Keliaujame į Italiją, Siciliją, pas Manzo šeimą. Penkių asmenų šeima per savaitę išleidžia 214 eurų arba 260 dolerių. Tradiciniai šeimos valgiai yra makaronai, žuvis, žuvies piršteliai, dešrainiai. Pastarieji taip pat turi ne kokią „reputaciją“ sveikos mitybos atžvilgiu.
Nukeliaujame į kitą pasaulio kraštą, į Čado valstybę. Aboubakar šeima iš Breidjing stovyklos per savaitę maistui tegali išleisti 685 CFA frankus arba 1,23 dolerio. Taip gyventi tikrai nelengva. Dažniausiai ruošiamas patiekalas šioje šeimoje yra sriuba su aviena.
Al Haggan šeima iš Kuveito sau gali leisti šiek tiek daugiau, nei prieš tai minėta šeima iš Čado. 8 asmenų kuveitiečių šeimyna per savaitę išleidžia apie 64 dinarus arba 222 dolerius. Mėgstamiausias šeimos patiekalas yra vištienos „Biryani“ su indiškais ryžiais. „Biryani“ yra populiarus patiekalas Azijos šalyse. Jis dažniausiai gaminamas iš basmati ryžių, pasirinktos mėsos, jogurto ir gausybės prieskonių: kardamono, česnakų, cinamono, kalendros, lauro lapų, svogūnų...
Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotraukose minėtos šeimos ir patiekalas „biryani“
http://outofthegarden.files.wordpress.com
Meniu.lt informacija