Tai yra (buvo!) pirmas genetiškai modifikuotas gyvūnas pasaulyje, kurio vartojimui mitybai išduotas leidimas. Šios lašišos modifikuojamos įterpiant genus, užtikrinančius greitesnį žuvies augimą. Greitesnis žuvies augimas – greitesnis ir didesnis pelnas, tad verslininkai ploja katučių. Tuo tarpu vartojimo sektoriuje ši naujiena paskatino dar aktyvesnį domėjimąsi ir pasipriešinimą GMO produktams. Kol mokslininkai „nesusitaria“ dėl GMO produktų poveikio žmogaus sveikatai, vartotojai sprendžia patys ir dažniausiai renkasi švarius produktus (jei yra informuoti ar turi pasirinkimo galimybę).
Sąmoningiems restoranų lankytojams svarbu žinoti, kas yra jų lėkštėje, kaip ir kur buvo užauginta ne tik mėsa, daržovės, bet ir žuvis. Todėl politika „Be GMO“ restorane ilgainiui turėtų būti vis aktualesnė.
Patarimas resoanams:
Būkite žingsniu priekyje, turėkite ir deklaruokite aiškią poziciją GMO atžvilgiu, nes tai neišvengiama ateitis. Tuo tarpu lašiša... Ar reikia dar daugiau priežasčių ieškoti alternatyvos šiai žuviai, kuri nuo šiol auginama ne tik naudojant agresyvius augimo hormonus ir antibiotikus, o ir genetiškai modifikuojama?