Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Žuvis, mėsa ir kitos Šarm el Šeicho gėrybės (Svetur)

2005-01-10
Publicējiet savu rakstu

Šarm el Šeicho restoranai neišsiskiria siūlomų patiekalų įvairove, užtat, palyginti su kitais Egipto kurortais, gali didžiuotis maisto ir produktų kokybe.

Restoranų ir kavinių pasirinkimas išties didžiulis - nuo itališkos virtuvės iki nedidelių ir jaukių įstaigų, kur laukia aromatingas kaljanas ar kvapnios kavos puodelis.

Šarm el Šeiche tiesiog būtina nueiti į restoraną, kurio specializacija - jūros gėrybės. Bet visi gelmių produktai žuvies restoranuose atvežtiniai, o ne šviežūs, ką tik sugauti, nes žuvys žvejojamos nedideliuose gretimuose kaimeliuose. Tiesa, tai nė kiek neatsiliepia jūros delikatesų skoniui ir kokybei.

Tinkama vieta susipažinti su jūros gėrybėmis – „Kan Zaman“ restoranas. Nedidelis omaras čia gali kainuoti 75-100 dol., jūros produktų asorti - 25-50 dol. Labai geras restoranas yra prie „Movenpick“ viešbučio, krantinėje; gurmanų dėmesio vertas ir „Hilton“ viešbutyje veikiantis restoranas.

Be abejo, greito maisto mėgėjai ras kur nueiti, mieste yra ir „McDonald's“, ir KFC, ir „Pizza Hut“. O egzotiškos virtuvės gerbėjų laukia tailandiečių restoranas „Thai House“ ir kinų „Peking“, kur visi patiekalai šiek tiek pritaikyti europiečių skoniui.

Tikriems gurmanams patariame negailėti laiko ir nuvažiuoti į nedidelį Džahabo miestelį - povandeninio nardymo ir mėgėjų skaniai pavalgyti Meką. Trijų kilometrų krantinėje išsirikiavę daugybė restoranėlių. Palyginti su Šarm el Šeichu, patiekalai miestuko restoranuose 3-4 kartus pigesni. Žuvies ar omaro kainos gali priklausyti nuo daugelio veiksnių: dydžio, rūšies, net žvejybos sezono. Prekiauti galima ir reikia. Kuo didesnė kompanija, tuo didesnės nuolaidos. Galima apsilankyti restorane „Friends“ arba „Fish Plate“, kur stebėtinai skaniai ruošiamas jūros ešerys. Smagu „Shark“ kavinėje, kur puiki kava ir obuolių rūkalai.

Vietos virėjai net neabejoja, kad moka ruošti mėsą, nors iš šalies žiūrint jų sugebėjimai ir neatrodo labai įvairiapusiški. Tiesa, Šarm el Šeicho kurortai dažnai kviečia virėjus iš kitų šalių. Ir apskritai, jei kurios nors šalies turistų srautas itin didelis, egiptiečiai prisitaiko prie jų skonio. Na o jei nenorite pompastiškų restoranų, paskanaukite ant iešmo kepamos ir dideliu peiliu plonais griežinėliais čia pat pjaustomos mėsos (kebabo), tik stenkitės pirkti ją ne gatvėje, bet specialiose kavinėse, kurias atpažinsite iš būdingų gorių.

Pagal užsienio spaudą 
„Laisvalaikio“ informacija
http://laisvalaikis.meniu.lt