Truputis istorijos, lašelis įnoringumo, harmonijos ir, žinoma, rankomis surinktų aukščiausios rūšies vynuogių derliaus – visa tai telpa į kiekvieną „Ridello“ vyno butelį. Italijos aukštumose, tarp Morenici Mantovano kalvų, apsupti Gardos ežero, plyti „Ridello“ vyninės vynuogynai.
Šio ypatingo vyno istorija prasidėjo 1957 metais, kai dabartinių vyninės šeimininkų Giorgio ir Mauro Righetti tėvas nusipirko 20 hektarų žemės ir ten pradėjo auginti vynuoges. Neveltui vyninės logotipą puošia garsiosios Solferino pilies vaizdas – ši vyninė įkurta garsioje istorinėje vietoje, kur 1859 metais vyko Solferino mūšis, istorikų lyginamas su tokiais mūšiais kaip Vatrelo ar Borodino.
Manote, tai labai toli nuo Jūsų? Tikrai ne, įmonė „Stus“ Lietuvos vartotojams jau siūlo net 54 rūšių eksliuzyvinių itališkų vynų. Pasijusite ypatingai, paragavę švelnaus baltojo „Lugana“ vyno, kurį nuolat užsakydavo Vatikanas dar popiežiaus Jono Pauliaus II laikais. Manoma, kad šiuo vynu mėgavosi ir pats popiežius. Tai sodraus skonio, švelnaus aromato ir šviesios spalvos baltasis vynas, gaminamas iš spalį rankomis surinktų aukščiausios kokybės Trebbiano di Luagana vynuogių.
Pinot Nero – vienas ypatingiausių vyninės vynų. „Tai „gyvas“ ir įnoringas natūralios fermentacijos vynas, gaminamas iš juodųjų vynuogių ir vinifikuojamas į baltąjį. Jį būtina patiekti atšaldytą iki tam tikros temperatūros, kitaip šis vynas praranda dalį skonio. Mažyčiams burbuliukams ir subtiliam vyno skoniui abejingų nelieka“, – taip šį vyną pristatė viena įmonės „Stus“ bendrasavininkių.
Didžiausias „Ridello“ pripažinimas – 2001 metais pelnytas prestižinis „Merkurio d'Oro“ aukso medalis už aukštos kokybės jauno ir brandinto vyno gamybos technologiją.
Mėgaukitės šiais ypatingais gėrimais Lietuvos restoranuose ir nors trumpam užmirškite pilką kasdienybę...
Parengė Živilė Kleivaitė
Nuotrauka: www.ridello.it
Meniu.lt informacija