Lyderiaujanti australų vyno gamintoja „Brown Brothers“ Vilniuje, restorane „Bistro 18“, spalio 30 d., antradien į kvietė į vyno vakarą, kuriame pristatė australiško vyno ir maisto derinimo subtilybes.
„Australijoje – šimtametės vyno gamybos ir jo derinimo su maistu tradicijos. Vadovaudamiesi patikrintais metodais bei nuolat ieškodami naujų, mes atrandame geriausia“, - sakė Cate Looney, „Brown Brothers“ vyndarė.
Vyną derina su maistu
Australiško vyno degustacijos dalyviai sužinojo, kaip atskirų „Brown Brothers“ vynų rūšių skonis ir aromatas dera su skirtingais patiekalais. Štai meliono ir tropinių vaisių skonio „Chenin Blanc“ puikiai tinka su Thai maistu, kepta žuvimi ar salotomis. Tuo tarpu sausas, iš Chardonnay, Sauvignon Blanc ir Pinot Grigio vynuogių sukurtas „Everton White“ – puikus aperityvas, labai tinka prie žuvies. Šį vyną tinka gurkšnoti ir vieną. „Everton Red“, kuriame jaučiamas vyšnių ir slyvų skonis bei švelnūs taninai, puikus ir vienas. Derinant šį vyną su maistu, patartina juo mėgautis valgant makaronų arba raudonos mėsos patiekalus. „Brown Brothers“ pagamintas „Cabernet Sauvignon“ – puikaus aromato, kuriame jaučiamos džiovintų žolelių, slyvų ir raudonųjų serbento natos. Šis vynas puikiai pabrėžia jautienos ar avienos kepsnio skonį.
Australijoje „Brown Brothers“ įkūrusi populiarų restoraną „Epicurean Centre“, kuriame siūlomi išradingi gardaus maisto ir apdovanojimus pelniusio vyno deriniai.
Lyderiai Australijoje
„Brown Brothers“ – lyderiaujanti Australijos šeimyninė vyno darykla, kurią 1889 m. įkūrė John Francis Brown. Šiandien ji siūlo plačiausią vyno rūšių asortimentą Australijoje - visame pasaulyje mėgstami vynai gaminami iš daugiau nei 40 vynuogių veislių.
Turi penkis vynuogynus
„Brown Brothers“ vyno darykla įsikūrusi Viktorijos valstijos šiaurės rytuose, gurmanų mekoje – maisto subtilaus skonio mėgėjams gamintojais bei vynų daryklomis garsiame Milavos regione. Toje pačioje valstijoje kompanija turi penkis vynuogynus. Trys iš vynuogynų yra įkurti Milavą supančiame King slėnyje – Whitlands, Banksdale bei Milava miesteliuose. Centrinėje Viktorijos dalyje „Brown Brothers“ turi vynuogyną Heathcote, o šiaurės vakarų Viktorijoje – Mystic parke. Vynuogynai pasiskirstę skirtingo klimato bei dirvožemio zonose, todėl „Brown Brothers“ išaugina daug skirtingų rūšių vynuogių.
Tobulina vynuogininkystę
„Brown Brothers“ nuolat investuoja į vynų ir jų gamybos tobulinimą. Australams priklausančioje „Kindergarten“ miniatiūrinėje vyno darykloje tiriama ir vystoma vynuogininkystė, ieškoma naujų vyno gamybos procesų, siekiama naujų vynuogių veislių panaudojimo vyndarystėje.
Milavoje kompanija įkūrusi ir vyno rūsį „Cellar Door Experience“, kuris sutraukia daugiau nei 100 tūkst. lankytojų kiekvienais metais. „Cellar Door“ siūlo unikalią galimybę paragauti tiek netradicinių vynų rūšių, tiek populiaresnių kompanijos vynų.
Dirba šeši vyndariai
Australų vyndarė Cate Looney - viena iš šešių kompanijos vyndarių. Prestižinę Australijos vyndarių Ron Potter stipendiją gavusi moteris dirbo JAV, Hartford dvare įkurtoje vyno darykloje, esančioje Sonoma slėnyje Kalifornijos valstijoje bei „Schotchman’s Hill“ vyninėje Australijoje. 2005 m. ji prisijungė prie „Brown Brothers“. „Brown Brothers“ vyno darykloje ji atsakinga už eklektišką vynų portfolio. Tarp jos sukurtų vynų – „Dry Muscat“, „Red Everton“ bei „Shiraz“.
Lietuvoje – 8 kompanijos vynų rūšys
Lietuvos parduotuvėse, restoranuose ir baruose galima rasti aštuonių „Brown Brothers“ vynų rūšių: „Brown Brothers Cabernet Sauvignon“, „Brown Brothers Chardonnay“, „Brown Brothers Everton Red“, „Brown Brothers Everton White“, „Brown Brothers Late Harvested Muscat“, „Brown Brothers Merlot ”, „Brown Brothers Shiraz“, „Brown Brothers Tarrango“.
„Brown Brothers Wines (Europe) Ltd“ informacija