„Cooking... is a lifestyle“ (maisto gaminimas - yra gyvenimo būdas, vert.iš anglų k.) – sako restorano šeimininkas Michele Sorrentino, kalbėdamas apie maisto kultą jo šeimoje, o savęs neįsivaizduoja niekur kitur, kaip restorano virtvėje. Močiutė, mama, dėdės, tetos: visi jie – Michele mokytojai, tradicinės Neapolio virtuvės paslaptimis dalinęsi namų arba nuosavo restorano virtuvėse. Kone nuo kūdikystės virtuvėje besisukiojęs Michele prie picos krosnies, kaip profesionalas stojo vos trylikos, o iki šiol, per 22 metų stažą, jo patiekalų ragavo gero maisto mylėtojai Neapolyje, Parmoje, Romoje, Venecijoje, Londone, Barselonoje, Berlyne. Micheles “dešinioji ranka” virtuvėje Lietuvoje taip pat yra italas (neapolietis).
Šiandien Michele - Vilniuje, ir džiaugiasi įgyvendinta svajone – nuosavu restoranu nuostabiame mieste, kurio svečius jis ir jo sužadėtinė Kristina vaišina Michele močiutės patiekalais: lygiai tokiais pat, kokiais buvo maitinamas jis pats.
Neapolio virtuvė turi gilias istorines šaknis, nukeliančias mus iki graikų-romėnų laikotarpį, kuris per šimtmečius buvo praturtintas skirtingų kultūrų, kontroliuojamų Neapolio ir jo karalystės. Ankstyvaisiais laikais sostinė savo neapolietiškai virtuvei surinko daugelį kulinarijos perlų iš viso Kampanijos regiono. Šiuolaikinėje virtuvėje svarbiausia tapo produktų kokybė ir pusiausvyra tarp ingredientų, naudojant neįmantrius produktus: makaronus, daržoves, sūrius ir, aišku, jūros gėrybes: žuvis, vėžiagyvius, moliuskus. Neapolio virtuvės išskirtinumas - paprastus ingredientus paversti nepaprastais!
Neapolio virtuvę ir “Sorentino“ restoraną geriausiai reprezentuoja tokie patiekalai, kaip Fritturina (makaronų kukulaičiai, ryžių kukulaičiai, bulvių maltinukai su traškiomis daržovėmis), Parmigiana di melanzane (baklažano, mocarelos ir sūrio užkepėlė), Insalata di Polpo (aštuonkojo salotos, pagardintos citrinos sultimis, petražolėmis ir aukščiausios rūšies alyvuogiu aliejumi), Pasta Zito Ragu Napoletano (ragu su naminiu pomidorų padažu, troškinamu su mėsa beveik 6 val), Pasta alla Genovese Napoletana (svogūnų pagrindu pagamintas padažas iš Kampanijos regiono, troškintas su mėsa 6 val), Pasta e Fagioli (pasta su pupelėmis), Pasta pacchero alla scoglio (pasta su midijosmis ir kitų tipų moliuskais), Pasta linguine con Gamberi (pasta su krevetemis), Scaloppine di maiale (kiaulienos kepsneliai kepti citrinų sultyse arba baltajame vyne). Šefo pasididžiavimas – kol kas vienintelė Vilniuje pizza fritta – gruzdinta pica.
Restorano svečiams labiausiai vertina virtuvę dėl naujų, jiems dar neatrastų skonių. Mėsa ar žuvis, salotos ar pasta - galite būti tikri, kad Michele močiutės dėka paragausite dar neišbandytų neapolietiškos virtuvės receptų. Meniu atnaujinamas kas keletą savaičių – pagrindinius patiekalus vis papildo kažkas naujo - Michele vis parsiveža naujų receptų ar idejų iš šeimos ir pritaiko juos restorano virtuvėje. Meniu koreguojamas ir pagal sezonines žaliavas Italijoje bei Lietuvoje.
Michele įsitikinęs, jog autentiškai neapolietiškai virtuvei būtini du elementai: tiesiai iš regiono atvežti aukščiausios kokybės produktai ir tikras neapolietis šefas. Michele yra ir restorano ir virtuvės šeimininkas, todėl itin preciziškas dėl produktų kokybės. Visos pagrindinės žaliavos, alyvuogių aliejus, pomidorai, sūriai, atkeliauja iš Pietų Italijos, vynai - taip pat iš Kampanijos regiono arba pietų Italijos. Produktus kruopščiai parenka, ten gyvenantis, Michele brolis. Kiti vaisiai, daržovės ir mėsa perkami iš Lietuvos ūkininkų.
Atraskite dalelę Neapolio. Ragaukite patiekalus, kurie yra gaminti su begaline meile ir atsidavimu, tikrų tikriausių Neapoliečių šefų. Nusikelkite mintimis į Kampanijos sostinę, šarmingąjį Neapolį. Čia viskas yra apie tikrumą, kokybę, paprastumą ir jaukumą!