„Costa Serena“ – tai miestas ant vandens. Jame yra parduotuvės, baseinai, restoranai, diskotekos, teatras, koplyčia, kazino ir SPA centras. Šis miestas plaukia daugiau kaip 20 mazgų greičiu.
Laivas savo kelionę pradeda iš nedidelio Ligurijos pakrantės Savonos uosto Italijoje. Uostas siaurutis, ankštas. Žiūrint nuo kranto sunku patikėti, kad čia gali prisišvartuoti toks milžinas. Pirmuosius kelis šimtus metrų „Costa Serena“ plaukia taip lėtai, kad jį aplenkia irkluojama valtis. Šalia šio milžino ji atrodo kaip riešuto kevalas, bet užtat koks greitas.
Plukdys iš Venecijos į Stambulą
Kai laivas „Costa Serena“ pagaliau išplaukia į atvirą jūrą, galima pradėti ekskursiją po jo denius. Per penkias dienas laivas turi nuplaukti į Veneciją. Nuo kranto jis atrodo kaip tikrų tikriausias transatlantinis laineris: 290 metrų ilgio ir 36 metrų pločio, 114 tūkstančių tonų vandens talpos, 17 denių, kuriuose yra 1500 kajučių, galinčių priimti 3780 keleivių bei 1100 įgulos narių. Nors iš tikrųjų šį laivą derėtų vadinti „transadrijos“, nes jis plaukios iš Venecijos į Stambulą, sustodamas Baryje ir Dubrovnike, Adrijos jūros uostuose. Kelionė pirmyn ir atgal kainuoja nuo 700 iki 2300 eurų.
Laivo interjeras yra senovinio stiliaus. Graikiški ir romėniški akcentai suderinti su naujausiomis technologijomis. Greitaeigiai liftai papuošti romėniškais ir graikiškais motyvais. Kiekvienas laivo aukštas pavadintas romėniškais žvaigždynų vardais: Kasiopėja, Orionas, Andromeda, Dvyniai, Jautis, Svarstyklės ir kitais.
Kajutės su vaizdu į jūrą
Standartinė kajutė devintajame laivo aukšte yra maždaug 10 kvadratinių metrų, su kukliu vonios kambarėliu, nedideliu balkonu ir svarbiausia – vaizdu į jūrą. Pietaujama „Rytietiškame kampelyje“, kur ant švediško stalo patiekiami azijietiški patiekalai. Tai tik viena iš daugybės laive esančių virtuvių. Kituose „kampeliuose“ galima paragauti itališkų, ispaniškų ar arabiškų patiekalų.
Visai kitokios vakarienės, jos pateikiamos pagal užsakymą. Renkamės „Ceres“ restoraną. Meniu keliolika patiekalų, puikūs vynai. Tačiau „Costa Serena“ kulinarijos žvaigždė yra garsus italų virėjas Ettore Bocchia, vadinamosios molekulinės virtuvės kūrėjas. Jis vadovauja 120 virtuvės darbuotojų keliuose laivo restoranuose, baruose ir alinėse. Ettore Bocchia pasididžiavimas – 11-ame denyje esantis klubas „Bacco“.
Laive – daugybė pramogų
Svečius į „Giovo“ teatrą kviečia Dzeusas, apsivilkęs balta toga, bei juodaodė Hera su kupeta dirbtinių plaukų. Mitologiniai dievai spektaklyje „Mitologija“ dainuoja XX amžiaus miuziklų dainas ir šoka pramoginius šokius.
Laive galima „pasivažinėti“ „Formule-1“. Paskutiniuose aukštuose įsikūręs vandens parkas. Milžiniškas, 2200 kvadratinių metrų „Samsara“ SPA centras savo interjeru mena Rytų tradicijas. Laive yra keturi baseinai, keletas sūkurinių vonių, 170 metrų ilgio bėgimo takas ir aerobikos salė po atviru dangumi. Nenustygstantys vietoje laive gali lankyti šokių pamokas.
Vakarais laive tikrai yra kuo užsiimti. Futbolo mėgėjai gali stebėti rungtynes milžiniškame ekrane, džiazo aistruolių laukia baras „Apollo“, kuriame groja šeštojo dešimtmečio stiliumi apsirengę muzikantai, o bare tvyro atmosfera lyg iš filmo „Talentingasis ponas Riplis“. Tad kelionė prabangiuoju „Costa Serena“ jokiu būdu neprailgs.
Parengė Rolanda Strimilienė
„Laisvalaikio“ informacija