Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Vien gražiu vaizdu sotus nebūsi (Kaunas)

2006-08-26
Publicējiet savu rakstu

Restoranas-klubas „Combo“ neseniai pradėjo veikti buvusioje Nemuno prieplaukoje. Naujojo restorano svečią čia nudžiugins puikus vaizdas pro langus, bet užsisakius maisto galima sulaukti visokių netikėtumų.

Vilijampolės mikrorajone verslo klientams tinkamų restoranų visada trūko, o verslo įmonių čia daugėja – kurtis Raudondvario plento rajone skatina geras susisiekimas su „Via Baltica“. Tad iš Laisvės alėjos persikėlęs „Combo“ tokiems klientams galėtų būti tikras išsigelbėjimas. Rasti šį restoraną nėra visai lengva, ypač nelabai gerai pažįstantiems miestą. Senuoju Vilijampolės tiltu per Nerį važiuojate Jurbarko link. Raudondvario plento sankryžoje ties „Kauno autobusais“ (ketvirtas šviesoforas nuo tilto) sukate kairėn. Ieškokite akimis pastato, kuris galėtų būti panašus į buvusią prieplauką – šioje pramoninėje pusdykumėje viskas matyti iš tolo, o prie pat Nemuno daugiau pastatų nėra. Iš toli į akis krenta didžiulė iškaba.

Tokiose nuošaliose vietose automobilių stovėjimo vietų tiesiog negali trūkti, nesutiksite čia ir daug atsitiktinių pažįstamų, ypač jei atvykote ne pietų piko metu. Neturint automobilio į „Combo“ galima papulti tik taksi – joks viešasis transportas arti nevažinėja.

Pastatas didžiulis. Labai didelė ir restorano-klubo pagrindinė salė, todėl ji iš esmės niekad nebūna pilna. Tad vargu ar gali prireikti prašytis į pobūvių salę – įsitaisysite kur kampe, ir kiti jus greičiausiai matys tik iš tolo. Natūralu, kad gali kilti noras įsikurti arčiau didžiulių langų, pro kuriuos atsiveria įspūdingas vaizdas į Nemuną ir kitame jo krante nusidriekusį Marvelės rajoną. Deja, tai patogu tik apniukusiomis dienomis. Langai – į pietų pusę, tad problemos, kuri kamuoja didelių stiklinių pastatų darbuotojus ir lankytojus, nepavyko išvengti ir čia. Ventiliacija dienos metu yra nepakankama, todėl atsisėdę prie lango saulėtą dieną paprakaituosite kaip reikiant. O geroji žinia ta, kad vaizdas į Nemuną matomas iš visų restorano kampų.

Salotos iš salotų
Meniu gauname vos išsirinkę staliuką. Bent pora dešimčių pagrindinių patiekalų, gera dešimtis salotų rūšių. Tai nėra pasaulio ar Kauno rekordas, bet pasirinkimas, atrodo, pakankamas. Pradedame nuo salotų – beje, čia siūloma Kauno restoranuose ne taip dažnai randamų dviejų „dydžių“ salotų. Deja, puiku tik iš pirmo žvilgsnio. Užsisakęs, tarkim, krevečių salotų lyg ir galėtum manyti, kad pačios krevetės turėtų sudaryti bent jau pakankamai matomą patiekalo dalį – taip jau paprastai būna save gerbiančiuose restoranuose. Deja. Avokado salotose (avokadas, pomidoras, alyvuogės, mocarelos sūris, salotos, užpilas, mažoji versija – 6 Lt, didžioji – 11 Lt) ieškome avokado. Galop pavyksta rasti kelias minkštas ir gličias skilteles – jų konsistencija panaši į tų vaisių, kuriuos prekybos centrai pardavinėja dieną prieš baigiantis vartojimo terminui. Mocarelos sūrio nepavyko aptikti – gal buvo gerai paslėptas tarp salotų lapų. Salotų lapai ir yra ta medžiaga, kuriuo buvo užpildytas visų ragautų „Combo“ salotų tūris. Salotų lapai su keliomis krevetėmis – ir tai jau krevečių salotos (krevetės, avokadas, alyvuogės, pomidorai, salotos, padažas; mažoji porcija – 7 Lt, didžioji – 12 Lt). Vyrauja šios daržovės ir tuno salotose (tunas, kiaušinis, salotos, agurkas, svogūnas, pomidoras, alyvuogės, padažas, didžioji porcija – 10 Lt).

Deserte – „kvepianti“ slyva
Pagrindiniai patiekalai, laimė, nepateikė jokių ypatingų staigmenų – nei gerąja, nei blogąja prasme. Jautienos didkepsnis (brangiausias valgiaraščio patiekalas – jautienos išpjova, gruzdintos bulvytės, šviežios daržovės, 28 Lt ) yra tiesiog didkepsnis – gal šiek tiek sausokas, bet juk jautiena. Padavėja nepamiršo paklausti, ar pageidausime visai iškepto. Meksikietiška jautiena (jautienos filė raudonojo vyno padaže, ryžiai, daržovės, 26 Lt) – visai malonaus aštrumo, tik už tokią kainą patiekalo norėtųsi kiek didėlesnio. Dauguma mėsos patiekalų kainuoja apie 15 Lt. Belieka prisiminti vieno restorano savininko ištartą frazę: „Negalima nustatyti bet kokios kainos. Kaina turi būti tokia, kad žmogus ateitų antrą kartą“.

Po pietų aišku viena: jei likimas atgins į „Combo“ pietauti dar sykį, ko jau ko, o deserto čia tikrai atsisakysime. Deserte „Melba“ (ledai, plakta grietinėlė, vaisiai; 7 Lt) radome dvokiančią slyvą. Gėrimų įvairove „Combo“ neišsiskiria iš Kauno restoranų, bet būtiną minimumą rasite. 8 raudonojo vyno rūšys, prancūziškas „Calvet Reserve“ bei čilietiškas „Lapostolle Merlot“ pardavinėjami tik 750 ml talpos buteliais, kainuojančiais po 80 Lt, kiti pilstomi, jų 100 ml kainuoja – 5-8 Lt. Yra ir putojančiojo – itališkas saldus „Martini Asti“ (butelis – 80 Lt) ir pora gimtosios „Alitos“ rūšių. Būtino geresnių Kauno restoranų atributo – šampano „Moet Chandon“ (600 Lt už butelį) – galima gauti ir čia. Pusės litro bokalas alaus kainuoja 5 Lt. Viename restoranų gide teko matyti diplomatišką įvertinimą – gera vieta išgerti. Toks nuosprendis visai tiktų ir „Combo“, tik reikėtų atsinešti savo užkandos.

Vytautas Gaižauskas
„Verslo žinios“, 2006 08 25
V. Mickevičiaus nuotraukos
Skaityti kitus „Verslo žinių“ straipsnius>>