Su pavasariu! - skelbia visi naujienų portalai, draugai socialiniuose tinkliuose, bet žiema, nuplėšus kalendoriaus lapelį, trauktis nesiruošia. Nepaisant to, pripažinkim, jausmas, kad jau tuoj tuoj pavasaris, yra. Prabudus ryte nebereikia aklinoje tamsoje ieškoti elektros jungiklio, o iš spintos patys tarsi lipa įvairesnių nei juoda spalvų rūbai. Akivaizdu, atėjo laikas atsinaujinti ir dažniau pasidairyti, kas naujo mieste.
Skelbdamas ankstyvą, Italija kvepiantį pavasarį restoranas Salvete City savo gerbėjams (esamiems ir būsimiems) pristato naujieną – vėlyvuosius savaitgalio pusryčius. Žurnalistas, aktyvus visuomenės veikėjas Aidas Puklevičius vienas pirmųjų ragavo Salvete kiaušinienę su trumų aliejumi. Paragavo netyčia, dar gūdų 2015 metų pavasarį, kada pati idėja apie pusryčių meniu dar buvo kiaušinio stadijoje. Dalijamės P. Aido įžvalgomis: „Tokį omletą galima vestis į kiną, pristatyti tėvams, netgi prie altoriaus galima tempti ir žadėti laimę till death do us part. Po tokių omletų žmonės nyksta ir džiūna negalėdami jų gauti darsyk <…> po jo šiandien viskas rodysis neskanu.“
Ruošiant maistą reikia būti subtiliems, bet ne kukliems, todėl be šio šedevro lėkštėje jūsų laukia dar 5 pusryčių tobulieji kiekvienam skoniui: Egg Florentine” (lašiša, špinatai, kiaušinis ,,pouchet”, ,,Bernaise” padažas), Ryto combo (šoninė, dešrelės, keptas kiaušinis, ,,toast” duona, pupelės). Saldieji pusryčiai: ,,Crostata” su marmeladu, Šokoladinis tortas, Crepe blyneliai su Toffee padažu, riešutais ir miško uogomis.
Laukiame Jūsų, kur aptingęs miestas mėgaujasi savaitgaliu, gaudo kuklius saulės spindulius, o lauke ant stalo garuoja nuodėmės verta kiaušinienė, kava, duona... Et, juk savaitgalis ir dar pavasaris! Gal taurę gaivaus putojančio..?
O vaikučių laukia vaikų meniu!