Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Vasara geriausias metas mokyti vaikus kulinarijos paslapčių

2015-06-17
Publicējiet savu rakstu

Vasaros metu geriausias desertas – dubuo šviežių uogų ir vaisių, o tinkamiausias gėrimas – gaivus vanduo. Tačiau visą dieną tik vaisiais ir vandeniu sotus nebūsi.
Vaikų vienų namuose geriau nepalikti. Bet jeigu jau tenka, tai Žydrūnė rekomenduoja jiems skirtą maistą sudėti į geros kokybės termosus.
Namuose visada turėtų būti sveikų užkandžių, vaisių, nes vaikai nelinkę šildytis maisto ir visada mieliau, pakramsnos, ką nors greito ir kas po ranka.

Maisto ruošimas galėtų tapti smagia, kūrybiškumą ir skonį lavinančia pramoga vaikams, kurios rezultatas pradžiugintų ir pačius kulinarus, ir jų tėvelius. Tikriausiai nėra vieno amžiaus, nuo kada vaikas gali pradėti dalyvauti ruošiant maistą. Vaikai įsitraukia į maisto gaminimą nuo mažų dienų – smėlio dėžėje kepa pyragus, prie stalo sodintoms lėlėms ir meškiukams ruošia arbatėlę. O kam iš suaugusiųjų neteko laižyti netikrų ledų, kuriuos pasiūlė jų atžala?

Vaikus žavi galimybė prisidėti prie tikrų, virtuvėje vykstančių procesų – jiems tai kažkas naujo ir neatrasto. Jėgas galima išbandyti ir namuose, gaminant visiems kartu, arba rinktis vaikams skirtus kulinarinius kursus ar stovyklas, ir ten pagamintais patiekalais stebinti namiškius.
Pasak Žydrūnės, vaikus lengviausia suvilioti gaminti saldumynus, tačiau jaunasis kulinaras visada su pasididžiavimu pasakos, kiek jam reikėjo kantrybės minkant picos tešlą, išsukant sviestą užtepėlei ar apverčiant omletą.
Tik neatsisakykite paragauti vaiko gamintų patiekalų, net jeigu jie ir šiek tiek pridegę ar kreivi šleivi – vaikas stengėsi jums gamindamas. Visi nori būti pagirti.

Niekas jau nesistebi, kad vaikiškuose kulinariniuose kursuose ir stovyklose visada daugiau gaminančių berniukų. Jie ne tik aptaria naujausius žaidimus išmaniuosiuose telefonuose, bet puikiai paruošia tešlą skaniems keksiukams, sutepa tortą ar patys pasirenka su kokiais priedais šiandien bus jų tinginys.

Gaminant kartu su bendraamžiais puikiai ugdomi gebėjimai susiję su atsakomybe, pareigingumu, bendravimu ir bendradarbiavimu.

Studijos „Jaunasis kulinaras“ vasaros kursai vaikams >>