Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Uostamiesčio gurmanams - japonų virtuvė (Klaipėda)

2005-02-16
Publicējiet savu rakstu

„Matcu“ virtuvės šefas siūlo įvairiausių japoniškų užkandžių ir patiekalų. Deja, tradicinio japonų gėrimo - sakės šios virtuvės mėgėjai dar turės palaukti, – ji į Lietuvą neimportuojama. Ir batų prie įėjimo, kaip to reikalauja japoniškos tradicijos, nusimauti nereikia, ir padavėjai nevilki tradicinių kimono, tačiau čia skamba japoniška muzika ir ant stalų iš tradicinių indų garuoja gausybė japoniškos virtuvės patiekalų. Minimalistinio interjero restoranėlyje telpa 20 žmonių.

Audrius Bugys, restorano ir UAB „Paslaugų imperija“ savininkas, sako, kad japoniškos virtuvės restoranėlis atsirado ne iš begalinės meilės rytams, o dėl nepripildytos nišos.

Jis pasakoja, kad japonų virtuvės sumanymą nebuvo lengva įgyvendinti, su japonų virtuvės ypatumais susipažinti jam teko vykti į Tokijų: „Ten viešėdamas apėjau begales restoranėlių, užkandinių, paragavau įvairiausio maisto. Labiausiai patikusius patiekalus dabar gaminame čia.“
Restoranėlio meniu pirmiausia surašyti lietuviams žinomiausi japonų patiekalai – įvairių rūšių sušiai. Tai į jūros dumblio lapą susukti ryžiai su žuvų ar daržovių priedais, kitokios rūšies sušiai - „Norimaki“, „Onigiri“. Žymiausia japonų sriuba „Miso“, valgoma su mediniais pagaliukais ir geriama iš dubenėlio. Karštųjų patiekalų siūloma daug ir iš įvairios mėsos: kiaulienos, jautienos, veršienos, vištienos, žuvų. Kitaip nei kinų restoranėliuose, japonų maitinimo įstaigose viena porcija - vienam žmogui. Tačiau šviežių žuvų ir jūros gėrybių laivo „Sašimi“, užteks visai kompanijai.

Ponas Bugys pripažįsta, kad patiekalai nepigūs, tačiau, anot jo, visi importuojami priedai, prieskoniai yra labai brangūs.

Beje, japonų virtuvė paprastesnė, nei lietuviams jau įprasta kinų – ji nėra aštri ir riebi, todėl ant stalų nerasite kvapą gniaužiančių prieskonių.

Gabrielė Vasiliauskaitė
„VŽ Savaitgalis“ informacija