Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Unikali ir vienintelė Michelin patirtis Lietuvoje

2016-09-19
Publicējiet savu rakstu

„ADLON KEMPINSKI BERLIN“ VIEŠBUČIO GOURMET RESTORANAS

Hendrik Otto gimė šeimoje, kurioje buvo auginamos daržovės ir vaisiai. Jų skonis iki šiol motyvuoja virtuvės šefą juos atkartoti ir pasidalyti jais su restorano svečiais. Viso pasaulio skonių įtaka net ir ištikimiausius reguliarius viešbučio svečius nustebina nauja patirtimi ir siurprizais bei anksčiau nepažintais skonio nuotykiais.
Daugelis kulinarinių kūrinių idėjų kyla dešimties asmenų virtuvės komandos galvose – šie žmonės nuolat kuria naujus patiekalus. Kiekvieną ketvirtadienį virtuvės komanda susitinka aptarti kūrybinių idėjų ir kiekvienas komandos narys turi pateikti vieną jų. Toks kūrybinių idėjų aptarimas suteikia peno mintims ir gimdo naujus meniu patiekalus. Komandinio darbo dvasia taip pat vaidina itin svarbų vaidmenį kasdienėje restorano veikloje. „Lorenz Adlon Esszimmer“ virtuvėje glaudus bendradarbiavimas, maloni ir nevaržanti atmosfera bei efektyvi komunikacija laikomi svarbiausiais unikalios ir įsimintinos svečiams patirties ingredientais.
Ne mažiau svarbūs yra ir pačių patiekalų ingredientai. Hendrik Otto įtinka tik aukščiausios kokybės produktai, be to, jis reikalauja produktus apdoroti taip, kad iš jų būtų galima išgauti geriausią įmanomą skonį. Nenuostabu, kad lygiai taip pat kruopščiai, kaip kad renkasi tobulus ingredientus, šefas ir jo komanda atsirenka visus savo tiekėjus. Maža to, jei tik įmanoma, ingredientai atkeliauja iš Berlyno ir Brandenburgo.

Šefui Hendrik Otto talkinančios komandos nariai yra šmaikštūs ir žavūs. Ramus ir mandagus jų elgesys užtikrina, kad patyrę maisto žinovai jausis taip pat patogiai, kaip ir „Michelin“ žvaigždėmis įvertintame restorane besilankantieji pirmą kartą. Svečiai gali pasimėgauti įspūdingais kulinariniais šedevrais atpalaiduojančioje ir neformalioje aplinkoje.
Restorano virtuvę ir aptarnavimą tobulai papildo someljė Shahab Jalali rekomendacijos. Save jis laiko jungtimi tarp ekspertų virtuvėje ir vyndarių, leidžiančia sujungti du pasaulius taip, kad vienas tobulai papildytų kitą.
Pagrindinis „Lorenz Adlon Esszimmer“ personalo tikslas yra pasiūlyti svečiams malonią patirtį draugiškoje, namus primenančioje aplinkoje ir įžiebti aistrą pažinti skonių pasaulį. „Lorenz Adlon Esszimmer“ svečiai skatinami atsipalaiduoti ir pasimėgauti elegantiškais virtuvės šedevrais bei puikiu vynų asortimentu. Visi svečiai čia visuomet sulaukia išskirtinio dėmesio ir aptarnavimo.

Gourmet restoranas „Adlon Kempinski“ viešbutyje dirba nuo 07:00 iki 21:30 nuo trečiadienio iki šeštadienio. Staliuką galima užsisakyti telefonu +49 (0) 30/2261 1960 arba elektroniniu paštu lorenz.adlon@kempinski.com.

MENIU
  • Pasitikimo užkandis
Dr. Loosen Riesling Sekt Extra Dry, Mozelis, Vokietija
 „Sekt“ vynas – tai ne šiaip visiškai sausas ir rūgštus vynas. Svarbu, kad galiausiai jo rūgštumo ir cukraus lygiai būtų tinkamai subalansuoti. Prie vyno rūgštumo prisideda ir CO2, todėl siekiame padaryti tokį pradinį vyną, kad galutinis produktas būtų tobulai subalansuotas. Šis „Sekt“ vynas fermentuotas buteliuose, jo fermentacija su nuosėdomis truko mažiausiai devynis mėnesius. Šios vyno rūšies skonis niekada nesikeičia – jis visiškai atsparus laikui.
  • Skumbrė / juodas žuvies ekstraktas petražolės šaknis / „Radicchio“ salota / notra / petražolė
2013 Villa Wolf Philius, Riesling Dry, Pfalcas, Vokietija
Ernstas Loosenas iš Pfalco vyndaryste užsiima nuo 1996 m. – nuo tada „Villa Wolf“ darykla ėmė garsėti visame pasaulyje. Pfalco srities Mitelharto regione, kur stovi „Villa Wolf“, Ernstas pradėjo eksperimentuoti su įvairiomis statinėmis ir skirtinga brandinimo trukme. Pavyzdžiui, šis „Philius“ vynas yra „Riesling“ vynas, brandintas neatskyrus ir nemaišius nuosėdų ilgą laikotarpį didelėse ąžuolinėse ir akacijų statinėse. Taip išgautas ypatingo, labai išraiškingo, svaraus skonio „Riesling“ vynas, tinkantis prie daugelio patiekalų.
  • „Bouillabaisse“ omarai / langustinai / kalmarai / salieras / anyžius

2013 Dr. Loosen Ürziger Würzgarten Riesling GG Dry, Mozelis, Vokietija
Urcigo kaime daromas vynas yra visiškai unikalus, turintis tipinį „Würzgarten“ (liet. „prieskonių sodas“) vynuogyno egzotinių vaisių skonį su turtinga tekstūra, švelniu rūgštumu ir maloniu poskoniu. „Grosses Gewächs“ (GG) reiškia „didysis augimas“ ir nurodo geriausią daryklos sausą vyną iš „Grosse Lage“ (liet. „didysis vynuogynas“) vynuogyno. Šis „didžiojo augimo“ „Riesling“ vynas yra iš ypač seno vyno partijos. Jis sausas, buvo ilgai laikomas su nuosėdomis didelėse neutraliose ąžuolinėse statinėse.

bouilabaisse

  • Baklažanas / žaliasis „Gazpacho“ pomidorai / raudonieji pipirai / figa / „Mozzarella“sūris / citrininis čiobrelis

2012 Dr. Loosen Graacher Himmelreich Riesling GG Dry, Mozelis, Vokietija
Grachas įsikūręs tarp stačių, į pietvakarius atsisukusių šlaitų. Iš storo dirvos sluoksnio derliaus daromas vynas, kuris sujungia Vėleno kaimo eleganciją ir Bernkastelio kaimietišką stiprybę. 2012 m. Mozelyje vynuogės buvo renkamos puikiomis sąlygomis – oras buvo labai palankus, todėl derlių pavyko labai greitai surinkti. Šis „GG Riesling“ vynas yra sausas, jis ilgai laikomas su nuosėdomis didelėse, neutraliose ąžuolinėse statinėse. Dėl padarymo būdo ir nuostabių „Riesling“ vynuogių savybių šis vynas yra elegantiško, gaivaus skonio. Jis jau pradeda atsiskleisti ir per ateinančius kelerius metus turėtų parodyti savo tikrąjį potencialą.

zaliasgaspaco

  • Troškinti pieninio paršiuko žandai polenta / citrina / alyvuogės / rūkyta paprika
2012 Villa Wolf Grauburgunder old vines, Pfalcas, Vokietija
Šis klasikinis Pfalco vynas yra stipresnis už Mozelio vyną, jo sudėtyje yra daugiau alkoholio, taip pat jam būdingas turtingas sunokusių vaisių ir akmens skonis. 2012 m. vynuogių rinkimas Pfalco regione buvo įspūdingas – vienas geriausių per daugelį metų. Uogos puikiai prinoko, jas renkant buvo tobulos oro sąlygos. Šis „Old Vines Pinot Gris“ vynas padarytas iš specialiai atrinkto paties geriausio tų metų „Pinot Gris“ derliaus „Villa Wolf“ vynuogynuose. Jis ypač elegantiškas, su specialių mineralų atspalviais, taip pat su gaiviu rūgštumu, kuris vyno skoniui suteikia labai malonią spalvą.
  • „Etouffe“ antis, „Rouennaise“ padažas žaliosios pupelės / burokėliai / džiovintos mėlynės / cukruoti žalieji pipirai, gvazdikėliai
2013 Villa Wolf Phaia, Red Wine Cuvée, Pfalcas, Vokietija
 „Phaia“ yra maišytas raudonasis vynas. Jis yra stiprus, tamsiai raudonas ir ypač turi patikti tiems, kuriems „Pinot Noir“ vynas yra per lengvas. „Phaia“ yra raudonojo vyno rūšis, daugiausia susidedanti iš „Cabernet Sauvignon“, „Merlot“ ir „Dunkelfelder“. Ši rūšis turi malonią taninų struktūrą su žaviais vaisiniais sluoksniais, dėl to šis vynas ir yra toks pageidaujamas. Jame galima pajusti uogų ir vyšnių natas, taip pat aštrumo užuominą.
  • Baltasis šokoladas / baziliko - rūgštynių ledai morka / ananasas / salotos / kviečiai / levanda
2013 Dr. Loosen Riesling Ice Wine, Vašingtono valstija, JAV
Vokietijos oro sąlygomis pagaminti ledo vyną buvo labai sudėtinga. Paskutinis „Dr. Loosen“ vynuogių rinkimas vyko 2012-aisiais. Ernstas norėjo ir toliau tiekti savo klientams šią retą vyno rūšį, todėl nutarė savo patirtį Vašingtono valstijoje susieti su savo garsiuoju prekės ženklu „Dr. L“ ir sukurti šį „Riesling“ ledo vyną.
Gaminant ledo vyną laikomasi griežtų taisyklių, vynuogės prieš surenkant turi pasiekti -7 °C temperatūrą. Gaunamas rezultatas – šis ypač turtingo ir įmantraus skonio „Riesling“ ledo vynas, puikiai tinkantis prie mėlynojo sūrio, nuodėmingų desertų ir kūrinių iš egzotinių vaisių.

DVIEM „MICHELIN“ ŽVAIGŽDĖMIS ĮVERTINTAS „LORENZ ADLON ESSZIMMER“ VIRTUVĖS ŠEFAS


Žmogus, kuris vadovauja „Lorenz Adlon Esszimmer“ virtuvei – Hendrik Otto. Jis ir jo komanda siūlo restorano lankytojams klasikinius patiekalus su šiuolaikiniais akcentais, įkvėptais iš draugų bei šeimos paveldėtų senų receptų.
„Mūsų tikslas yra priversti lankytojus pasijusti tarsi namie, – kalba virtuvės šefas H. Otto. – Bandome sužadinti visus pojūčius ir užtikrinti, kad mūsų lankytojai pasimėgaus virtuvės šedevrais neįpareigojančioje aplinkoje. Jei mums pavyksta sukurti neišdildomą viešnagės „Lorenz Adlon Esszimmer“ įspūdį ir vakarą, kurį svečiai prisimins dar ilgai po viešnagės, tuomet manome, kad savo tikslą pasiekėme“. 
2016 m. „Michelin“ restoranų vadove Hendrik Otto dar kartą įvertintas dviem „Michelin“ žvaigždėmis už savo šiuolaikinę, Europos įkvėptą virtuvę bei garsių, virtuvės klasika laikomų, patiekalų interpretacijas. Tai reiškia, jog penktus metus iš eilės viešbučio gourmet restoranas siūlo puikią virtuvę, dėl kurios verta nukrypti nuo kelionės maršruto. Restoranų vadovo redaktoriai pabrėžė Hendrik Otto gebėjimą rafinuotai derinti klasikinės virtuvės patiekalus ir šiuolaikinius akcentus.
Verta pažymėti, kad restoranų vadove „Gault Millau“ virtuvės komanda pirmą kartą buvo įvertinta 18 iš 20 galimų taškų, o restoranas pasipuošė trimis šefo kepurėmis. 2012 m. „Gusto“ restoranų vadovas skyrė Hendrik Otto „Berliner Meisterkoch 2012“ ir „Cook of the Year 2013“ apdovanojimus, kurie liudija šefo gebėjimus, jo kūrybiškumą ir individualumą. 2016 m. vadove šefas H. Otto ir „Lorenz Adlon Esszimmer“ įvertinti maksimaliu galimu įvertinimu – 10 keptuvių.

SHAHAB JALALI - „LORENZ ADLON ESSZIMMER“ SOMELJĖ

 Shahab Jalali atrado savo pašaukimą – jis yra vyriausiasis viešbučio „Adlon Kempinski“ someljė ir neatsiejama klientų aptarnavimo komandos „Lorenz Adlon Esszimmer“ restorane dalis. Ekspertai, kuriais jis pasikliauja savo darbe, yra vyriausiasis virtuvės šefas ir vyndariai. Savo darbu someljė laiko minėtų ekspertų darbo vaisių sujungimą taip, kad maistas ir vynas vienas kitą tobulai papildytų. Atitinkamai kiekvienas atidaromas vyno butelis savo darbui pasišventusiam someljė yra nauja patirtis.
Rinkdamas vynus „Hotel Adlon Kempinski“ viešbutyje įsikūrusiam gourmet restoranui, Shahab Jalali stengiasi, kad daug siūlomų vynų būtų atkeliavę iš aplinkinių regionų – visgi kalbame apie vieną iš nedaugelio sostinės „Michelin“ žvaigždėmis įvertintų restoranų. Shahab Jalali yra įsitikinęs, kad vynų sąraše turėtų atsispindėti ir platus vokiškų vynų asortimentas. Jis taip pat skiria labai daug dėmesio vyndarių darbo metodams – jam daro įspūdį, jei aukščiausios kokybės vyną vyndariai daro harmonijoje su gamta.
Žavus ir itin kompetentingas someljė „Lorenz Adlon Esszimmer“ dirba nuo 2011 m. rugpjūčio. Iš Irano kilęs someljė visuomet pasirengęs patarti svečiams, koks vynas geriausiai tiktų su ragaujamais patiekalais. Shahab Jalali aptarnavimas visuomet yra aukščiausio lygio – someljė atidus kiekvieno svečio individualiems poreikiams.