Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu
Ziņas

Sostinėje bus atidarytas tradicinių žydų patiekalų restoranas „Vilner vinkl“(Vilnius)

2006-03-08
Publicējiet savu rakstu

Šį ketvirtadienį, kovo 9 dieną, sostinės senamiestyje (Bokšto g. 19) duris atvers tradicinių žydų patiekalų restoranas „Vilner vinkl“. Žydų kalboje Vilner vinkl reiškia „Vilniaus kampelis“. Atidarymo vakarą atvykę svečiai bus nustebinti maloniomis dovanėlėmis, vaišinami tradiciniais žydų saldumynais. „Specialios atidarymo šventės nedarysime. Laukiami visi, norintys paragauti žydų virtuvės patiekalų, pabūti jaukioje aplinkoje“, – ragina užsukti restorano šeimininkai.

„Vilner vinkl“ interjero dizainerė siekė, kad restorano spalvų paletė aplinką paverstų „lengva“: gelsvi, kreminiai, žalsvi atspalviai puikiai tinka prie padengtų staliukų ir sukuria prabangos jausmą. Modernūs audiniai ir raštai dera prie retro stiliaus interjero, o ant sienų kabančios fotografijos pasakoja Lietuvos žydų gyvenimo istorijas. „Tai kadrai, kuriuos iškirpome iš dokumentinio filmo“, – priduria šeimininkė. Orui sušilus, restorano stiklinės sienos bus atidaromos, todėl lankytojai galės mėgautis grynu oru, gamta ir jaukios gatvės šurmuliu.

Lietuvių virtuvėje yra tokių patiekalų, kurie atkeliavo iš žydų virtuvės, prigijo kai kurie komponentai ar ruošimo technologija, todėl šeimininkai nesibaimina, jog tradicinė žydų virtuvė bus nemėgstama. Pirmame Lietuvoje tradicinių žydų patiekalų restorane bus ruošiami tokie patiekalai, kaip įdarytas karpis „Gefilte fiš“, kepta silkė, sultiniai su virtinukais, saldumynai „Imberlach“. Restorane bus galima paragauti ir pasaulio žydų virtuvės patiekalų, pavyzdžiui, salotų pagal Barselonos žydų virtuvę. Ar galime įsivaizduoti žydų virtuvę be tradicinės kapotos silkės „Faršmak“? Šeimininkai pasakoja, kad atėjus į žydų restoraną, pirmiausia reikia paragauti būtent šio patiekalo – pagal jį galima drąsiai spręsti apie visą restorano virtuvę.

Restorano vyno kortą žinovai sudarė specialiai pagal valgiaraštį, todėl prie kiekvieno patiekalo svečiai ras nurodytą tinkamiausią vyno rūšį. Čia bus galima paragauti ir vyno iš Izraelio.

„Vilner vinkl“ bus organizuojami netradiciniai renginiai, kurie, tikimasi, sulauks didelio lankytojų dėmesio. „Renginius darysime ne savaitgaliais. Lankytojus sudominti sieksime darbo dienomis“. Restorane bus laukiami nekomercinio kino mėgėjai, mokslinių renginių, teminių vakarų, degustacijų gerbėjai.

Šį penktadienį (nuo 16.00 iki 18.00 val.) „Vilner vinkl“ lankytojus kviečia į Britų tarybos Lietuvoje organizuojamą renginį „Cafe Scientifique“, kurio tema – „Ar klimato pokyčiai – pasaulio pabaiga?“. Renginys vyks anglų kalba. Prašome registruotis el. paštu info@aplinkosauga.lt.

Daugiau apie restoraną>>

Jolita Vitkauskaitė
Meniu.lt informacija
Meniu.lt ir restorano „Vilner vinkl“ nuotraukos